600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
CCS C ile PIC Programlama - Serdar Çiçek- | Yeni ve İkinci El Ucuz Kit

CCS C ile PIC Programlama

Uygulamalı Öğretim Serisi

ISBN / BARKOD : 4239722411238
Üretici : ALTAŞ YAYINCILIK SAHAF
Yazar : Serdar Çiçek
Sayfa Sayısı : 588
Konu Bilgisayar / Programlama
Elektronik alanında C dili vazgeçilmez bir yer edinmiştir. C dili hem insan diline olan yakınlığı hem de makine diline daha az kayıpla çevrilebilme özelliği sayesinde elektronik ürünler ve mikrodenetleyici programlama da oldukça yaygın Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 22,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

4239722411238

Boyut

16.50x24.00

Sayfa Sayısı

588

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2012-11

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Elektronik alanında C dili vazgeçilmez bir yer edinmiştir. C dili hem insan diline olan yakınlığı hem de makine diline daha az kayıpla çevrilebilme özelliği sayesinde elektronik ürünler ve mikrodenetleyici programlama da oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer elektronik ürünlerde, olduğu gibi Microchip firmasının PIC mikrodenetleyici ürünlerinde de C dili ile programlama popüler bir şekilde kullanılmaktadır.
PIC ürünleri için mevcut olan C derleyicileri içinde, PIC ürünlerinin neredeyse tümünü destekleyen, büyük bir oranla ANSI C Uyumlu, esnek ve çok kolay bir şekilde mikrodenetleyici programlanmasına izin veren, birçok iletişim protokolü ve çevresel ürünler için hazır kütüphane dosyaları (kontrol fonksiyonları) içeren CCS (Custom Computer Services Inc.) firması ürünü CCS C PIC C Compiler programı oldukça popülerdir. Kitapta CCS C derleyici programı tüm yönleri ile ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Yazar konuların anlatımında oldukça yalın bir dil ve sade bîr anlatım şeklini kullanmıştır. Genelde tümevarım yöntemi ile konular incelenmiştir. Kitapta verilen oldukça açıklayıcı bilgiler konu ile yeni tanışan okuyuculara kolaylık sağlamakladır. CCS C PIC derleyici programı anlatılırken PIÇ16F877 ve PIC16F877A mikrodenetleyicilerinin donanım mimarisi de ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Böylece kitapla birlikte hem CCS C programı hem de çoğu uygulama için yeterli olan ve diğer PIC ürünleri içinde benzer mimariye sahip PIC16F877 ve PIC16F877A denetleyicilerini de Öğrenmiş olacaksınız. Kitapta CCS C ve PIC mikrodenetleyici mimarisi yanında ayrıca birçok çevresel elemanın da teknik bilgileri ve kullanımı hakkında bilgi verilmiştir. Böylece okuyucu kitaptan edindiği bilgi ve tecrübe ile kendi mikrodenetleyici sistemlerini rahatlıkla tasarlayabilecektir.
Kitapta verilen uygulama devrelerinin programlarının çoğu yazar tarafından PIC PROG/DEKA 16F87X deneme kartı ile uyumlu bir şekilde yazılmıştır. Böylece okuyucu birçok uygulama devresinin çalışmasını gerçek ortamda rahatlıkla görebilir. Ayrıca kitapta verilen uygulama devrelerinin tümünün C ve Hex kodlan ile PROTEUS-ISIS benzetim (simülasyon) dosyalan www.altaskitap.com adresinden İndirilebilir.
Konu ile ilgilenen herkese yararlı olması dileğiyle...

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat