600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Güzellik İksirleri - | Yeni ve İkinci El Ucuz Kitabın Adresi
%15 indirimli

Güzellik İksirleri

ISBN / BARKOD : 9789759013189
Sayfa Sayısı : 119
Konu
Son zamanlardaki satış : 1
Dekolte Yayıncılık, kadınlar için son derece önemli olan bir kitapla çıkıyor okurunun karşısına: Güzellik İksirleri. Halise Baydar kaleme aldığı Güzellik İksirleri'nde kadınların cilt türleri hakkında bilgiler veriyor ve cildinizin Yazının devamı...
Kargo Ücreti : 65,00 TL
Liste Fiyatı : 12,00
Kitapsahaf Fiyatı : 10,20
Kazancınız : 1,80

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

9789759013189

Boyut

110-190

Sayfa Sayısı

119

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2006-08

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

1. Hamur

Dili

Türkçe

Dekolte Yayıncılık, kadınlar için son derece önemli olan bir kitapla çıkıyor okurunun karşısına: Güzellik İksirleri.
Halise Baydar kaleme aldığı Güzellik İksirleri'nde kadınların cilt türleri hakkında bilgiler veriyor ve cildinizin nasıl sağlıklı, güzel kalabileceği hakkında pratik öneriler sunuyor.


"Günümüzde güzelleşmeye kadınlar kadar erkeklerin de önem vermeye başlamasıyla birlikte güzellik ürünlerinin yapımı ve geliştirilmesi her geçen gün hız kazandı, üretim ve çeşitlilik artıkça biz de hangi ürünü seçeceğimiz konusunda zorlanmaya, bocalamaya başladık," diyor Halise Baydar. "Mağazaların, parfümerilerin vitrinlerindeki ürün çeşitliliği karşısında ne yapacağımızı şaşırıyor, tercih yapmakta zorlanıyoruz. Güzellik İksirleri'nde sizlere evde yapabileceğiniz pratik ve çok faydalı iksir reçeteleri sunacağım, doğadan gelen reçeteler en az kozmetik ürünleri kadar yararlı, yan etkisiz ve çok ucuz! Evde tonikten maskeye peelingden bakım kremine kadar herşeyi sadece buzdolabınızdakilerle yapabileceksiniz!"

Kitapta yer alan bölümler şöyle:

Bölüm 1
Üç Önemli Konu: Temiz Hava, Su, Beslenme
Vitaminler

Bölüm 2
Cilt Tipleri, Cildinizi Tanıma Yöntemi, Beş Önemli Nokta, Beş Dakika İçinde Güzelleşmek, Orta-Olgun-Yaşlı Ciltlerin Özel Bakımı

Bölüm 3
Maskeler

Bölüm 4
Peeling, Kompresler, Buhar Banyoları, Tonikler, Yüz Masajı, Gözlerin Bakımı, Dudakların Bakımı


Bölüm 5
Dekolte Bakımı, Göğüslerin Bakımı, El Bakımı, Tırnak Bakımı, Ayak Bakımı, Ayak Jimnastiği

Bölüm 6
Güzellik Kaynağı, Parfüm, Saçlar

Bölüm 7
Makyaj, Renk Dünyası

Bölüm 8
Farklı Vücut Yapıları, Vücut Yapılarına Göre Giysi ve Aksesuar Önerileri

Bölüm 9
En Doğal Sağlık İksiri, Sağlıklı Beslenme İksiri, İç Temizlik

Bölüm 10
Sorularınıza cevaplar
Yazar Hakkında:

Halise Baydar kimdir?
1957 yılında Ankara'da doğdu. On altı yaşında Almanya'ya göç etti. Burada ilk mesleği olan Saç Stil ve Bakım Teknikleri ile Tiyatro-Film makyözlüğü eğitimini aldı. Uzun yıllar tiyatro ve sinemalarda makyöz olarak çalıştı. Her gün birçok farklı cildin üstünde çalışırken karşılaştığı sorunlar yüzünden, cildin yapısını ve bakımını öğrenmek istedi ve Cilt Bakımı eğitimi alarak Cilt Bakımı Uzmanı oldu. Bundan sonra Renk ve Stil eğitimi alarak çocukluğundan bu yana özel ilgi alanı olan renklerle çalışmaya başladı. Bunun ardından tanıştığı Renk Terapisiyle beraber renklerin insan psikolojisi ve çevre üzerindeki etkilerini öğrendi. Yiyeceklerde de renklerin çok önem taşıdığını keşfetti.

Yazarın plastik sanatlarla ilgili de Almanya'da kazandığı çeşitli ilginç yetkinlikler bulunmaktadır. Bunların arasında film makyajlarında yanık ve yara çeşidi görüntüler yaratmak için kullanılan Özel Makyaj Efektleri, daha sonradan ilk kişisel sergisini açmasına ön ayak olan Bodypainting ve Almanya'nın çeşitli şehirlerinde birçok resim sergileri açmasını sağlayan Güzel Sanatlar Enstitüsü'nden alınan Resim Okulu Diploması da vardır. Ayrıca yazarın çektiği, kendi yaptığı Bodypaint (insan vücudunu boyama sanatı) eserlerinin fotoğrafları dünyanın en büyük erotik müzesinde sergilenmiştir.2002 yılında senaryosunu yazıp yönettiği 15 dakikalık kısa metrajlı film İzmir film festivalinde gösterilmiştir.

Bundan 15 yıl önce psikoterapi eğitimi de alan sanatçı 3,5 yıldır İstanbul'da Tarabya'da yaşıyor. Kendine ait bir kişisel gelişim merkezinde terapi yapıp kişisel gelişim eğitimleri veriyor, resim yapıyor ve kitaplarını yazıyor. Yakında çıkacak diğer kitapları için çalışmaya devam eden Halise Baydar, Budizm, Şamanizm ve diğer şifa yöntemleriyle ilgili araştırmalar yapmakta; bu amaçla Peru ve Sri Lanka gibi dünyanın birçok uzak ülkelerini gezerek Şamanlardan şifa eğitimleri almakta ve uygulamaktadır.
Bu kitabı yazmaya on yıl önce başlayan yazar kitapta geçen güzellik tariflerinin tümünü kendisi ve öğrencilerinin cildinde deneyerek hazırlamıştır.

Yazarın bundan başka Almanca olarak yayınlanmış bir de şiir kitabı vardır.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat