600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
İslam Mistik Düşüncesi Üzerine Makaleler - Toshihiko İzutsu | Yeni ve
%25 indirimli

İslam Mistik Düşüncesi Üzerine Makaleler

ISBN / BARKOD : 9789756628164
Üretici : Ağaç Kitabevi Yayınları
Yazar : Toshihiko İzutsu
Sayfa Sayısı : 208
Konu İslam / Araştırma-İnceleme
İslam / İslam ve Günümüz İslam Düşüncesi
Felsefe / Din Felsefesi
Toshihiko Izutsu, otuzun üzerinde dili sorunsuz ve akıcı bir şekilde konuşup anlayan, otoritesi dünyaca kabul edilmiş bir dil dahisidir. Bu yeteneği sayesinde, Uzak Doğu, Batı ve İslam düşünce sistemlerini yakından inceleme fırsatı bulan Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 12,00
Kitapsahaf Fiyatı : 9,00
Kazancınız : 3,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

9789756628164

Boyut

13.50x20.00

Sayfa Sayısı

208

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2010-11

Çeviren

Ramazan Ertürk

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Toshihiko Izutsu, otuzun üzerinde dili sorunsuz ve akıcı bir şekilde konuşup anlayan, otoritesi dünyaca kabul edilmiş bir dil dahisidir. Bu yeteneği sayesinde, Uzak Doğu, Batı ve İslam düşünce sistemlerini yakından inceleme fırsatı bulan Prof. Izutsu, bu düşünce sistemlerini 'karşılaştırmalı bir felsefe anlayışı' ile ele alarak eşsiz iç görülerini çeşitli eserlerinde sergelemiştir.

Elinizdeki kitap, Izutsu'nun Mistik İslam Düşüncesi üzerine yazdığı en önemli makalelerinin toplandığı bir eserdir. Izutsu burada, 'vahdet-i vücud', 'her an ve sürekli yaratma', 'tecelli' ve 'varoluş' gibi anahtar kavramlar çerçevesinde ele aldığı mistik iç görünün deruni yapısını deşifre etmektedir. bununla kalmayıp, İslam düşüncesinin esoterik boyutunu temsil eden süfi tecrübeyi, Veda düşüncesi, Mahayana Budizmi, Zen Budizmi, Arketipsel Psikoloji ve Modern Egzistansiyalizm gibi (dini, düşünsel ve bilimsel) çeşitli yaklaşımlarla karşılaştırmaktadır. Dolayısıyla, insan bu kitabı okurken, içlemi derin, kaplamı ise geniş ve kuşatıcı olan bir bilgilenme süreci yaşamanın yanısıra, kişiyi derinlere ve ötelere götüren transandantal bir yolculuk da yapmaktadır.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat