600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
İslam Önderleri Tarihi 1 - Ebu'l Hasan Ali En-Nedvi- | Yeni ve İkinci

İslam Önderleri Tarihi 1

Ömer B. Abdülaziz, Hasan Basri, Ahmed B. Hanbel, İmam Gazali, Ebul'l Hasan Eş'ari, Mevlana, Abdülkadir Geylani, Nureddin Zengi, İbn Cevzi, Selahaddin Eyyubi, İzzeddin B. Abdüsselam

ISBN / BARKOD : 13000000000444
Üretici : Kayıhan Yayınları Sahaf
Yazar : Ebu'l Hasan Ali En-Nedvi
Sayfa Sayısı : 518
Konu İnanç Kitapları - Mitolojiler / Müslümanlık
İslam / İslam Tarihi
İslam Önderleri Tarihi'nin bu birinci kitabında, Hicri 1-10 yüzyılda yaşayan, yenileme ve ıslahat bakımından, dinin aktif insanlarını tanıyacağız. İslam'ın beşinci halifesi olarak kabul gören Ömer b. Abdülaziz ile başlayıp, Hasan Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 11,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

13000000000444

Sayfa Sayısı

518

Dili

Türkçe

İslam Önderleri Tarihi'nin bu birinci kitabında, Hicri 1-10 yüzyılda yaşayan, yenileme ve ıslahat bakımından, dinin aktif insanlarını tanıyacağız.

İslam'ın beşinci halifesi olarak kabul gören Ömer b. Abdülaziz ile başlayıp, Hasan Basri hazretlerine, Abbasi halifeliğindeki dini faaliyetlerden, Hadis ve Fıkıh bilgilerinin kitaplaştırılmasına, Kuran'ın mahluk oluşu iddiasına karşı Ahmed b. Hanbel'in mücadelesine, Mutezile mezhebi fitnesi ve İmam Ebu'l-Hasan Eş'ari'ye, Kelam ilminin çöküşü, Felsefe ve Batıniliğin gelişmesi ve İmam Gazali'ye, Bağdat'ın iki davetçisi Abdülkadir Geylani ve Allame ibn Cevzi'ye, Haçlı hücumlarına karşı durup onları yer ile yeksan eden büyük kumandan Nureddin Zengi ve Selahaddin Eyyubi'ye, Şeyhü'l-İslam İzzeddin b. Abdüsselam'a, Moğol fitnesi ve Mevlana Celaleddin Rumi'ye kadar, İslam'a çok yönlü hizmetler etmiş, büyük şahsiyetlerin hayat hikayelerini okuyacağız.

Eserde, büyük bir zatı tanıtırken sadece onun faziletlerinin, üstünlüklerinin açıklanmasıyla yetinilmemiş, bilakis onunla aynı dönemde yaşamış insaflı ve adaletli kimselerin veya daha sonra gelmiş bilgi ve fikir ehli kişilerin o zata veya onun eserlerine, görüşlerine karşı yaptıkları tenkidlere de yer verilmiştir. Bu tenkidler sıralanmış ve onlara şayet biri tarafından cevap verilmiş ise, o zat adına savunma yapılmışsa, bu da okuyucuya sunulmuştur.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat