600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Sanatta Zihinsellik Üzerine - Wassily Kandinsky- | Yeni ve İkinci El U

Sanatta Zihinsellik Üzerine

ISBN / BARKOD : 4236621462312
Üretici : HayalPerest Yayınevi Sahaf
Yazar : Wassily Kandinsky
Sayfa Sayısı : 128
Konu Sanat
Hem ressam, hem de sanat kuramcısı olarak, XX. yüzyılın en etkili kişilerinden biri olan Vassily Kandinsky, bu yapıtında bir yandan sanatçının içsel zorunluluk yasalarından bahsederken, diğer yandan, onu kendisi ile yüzleşmeye Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 25,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

4236621462312

Boyut

135-195

Sayfa Sayısı

128

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2009-04

Çeviren

Tevfik Turan

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Hem ressam, hem de sanat kuramcısı olarak, XX. yüzyılın en etkili kişilerinden biri olan Vassily Kandinsky, bu yapıtında bir yandan sanatçının içsel zorunluluk yasalarından bahsederken, diğer yandan, onu kendisi ile yüzleşmeye çağırır.


Yeni sanatın başlangıcında yer alan, çığır açmış bir sanatçının yazdığı bu temel kitaba duyulan ilgi, bu sanat akımının sadece nitelik yönünden değil, nicelik olarak da dev boyutlara ulaşmış olmasından kaynaklanır. Yani bu sanatın temellerine duyulan ilginin artmasıyla açıklanamaz. İlginin içerisinde, bu derece kesin bir değişime yol açan olgular ve düşünceler üzerine, kaynağından bilgi alma isteğinin de payı vardır.


Kandinskynin yapıtı, sanatçıların sanat üzerine düşüncelerini açıkladıkları ve her biri sanatta yeni bir çığır açan düşünce üretiminin bir halkasıdır. Bundan dolayı ne bir başlangıç, ne de bir sondur; sadece gelişimin aşamalarıdır.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat