600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!

Süpersimetri

ISBN / BARKOD : 12345678292195
Üretici : TÜBİTAK SAHAF
Yazar : Gordon Kane
Sayfa Sayısı : 260
Konu Bilim - Mühendislik / Popüler Bilim
Son zamanlardaki satış : 2
İnsanlar, tarih boyunca doğanın nasıl işlediğini anlamaya çalışmışlardır. Parçacık fiziğinin Standart Model'i, doğanın en temel yapıtaşlarını ve kuvvetlerini betimleyerek, bu konuda oldukça başarılı bir açıklama ortaya Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 4,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678292195

Boyut

13.50x20.00

Sayfa Sayısı

260

Basım Yeri

Ankara

Basım Tarihi

2013-12

Çeviren

Zekeriya Aydın

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

İnsanlar, tarih boyunca doğanın nasıl işlediğini anlamaya çalışmışlardır. Parçacık fiziğinin Standart Model'i, doğanın en temel yapıtaşlarını ve kuvvetlerini betimleyerek, bu konuda oldukça başarılı bir açıklama ortaya koymuştur. Parçacık fiziğine yön veren kuruluşlardaki çok büyük boyutlu hızlandırıcılar ve araştırmanın sınırlarında çalışan kuramcılar sayesinde de doğayı keşfetme çabaları bir sonraki büyük sıçrayışına ulaşmıştır: süper-simetriye.

Tam anlamıyla bir birleşik kuram arayan çağdaş araştırmanın bu epik öyküsünde Gordon Kane, bizi hem süpersimetrinin kavramsal çerçevesine, hem de sözü edilen büyüleyici keşfin yapılacağı dev parçacık hızlandırıcılarına götürüyor. Yazar, Standart Model'in temellerini verdikten sonra, süpersimetri kuramını açıklıyor; temel parçacıkların her birinin bir "süpereş"e sahip olduğunu ve bunların CERN'deki LHC gibi dev hızlandırıcılarda saptanabileceklerini söylüyor.

Süpereşler yardımıyla Higgs bozonlarının varlığı ve protonun kararlı olup olmadığı gibi parçacık fiziğinin pek çok temel problemi çözülecek, ayrıca kozmolojinin en büyük gizemlerden biri olan evrenin "karanlık madde"si açıklanabilecektir.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat