600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Ud Alıştırmaları-1 - Abdullah Önlü | Yeni ve İkinci El Ucuz Kitabın Ad
%17 indirimli

Ud Alıştırmaları 1

ISBN / BARKOD : 9786257958150
Üretici : Gece Akademi
Yazar : Abdullah Önlü
Sayfa Sayısı : 87
Konu Müzik / Öğrenim Kitapları
Ud Alıştırmaları-1 adını verdiğim bu kitap iki bölümden oluşmaktadır. Her iki bölüm, temel olarak parmak hâkimiyetini güçlendirmek üzerine odaklanmış ve kullanılan diğer ud metodlarını destekleyici bir nitelikte Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 27,00
Kitapsahaf Fiyatı : 22,41
Kazancınız : 4,59

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

9786257958150

Boyut

21.00x29.00

Sayfa Sayısı

87

Basım Tarihi

2020-03

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Ud Alıştırmaları-1 adını verdiğim bu kitap iki bölümden oluşmaktadır. Her iki bölüm, temel olarak parmak hâkimiyetini güçlendirmek üzerine odaklanmış ve kullanılan diğer ud metodlarını destekleyici bir nitelikte tasarlanmıştır.

Birinci bölümde tek tel çalışmalarına yer verilmiştir. Ud üzerinde bulunan tellerin tınılarının farklı olmasından dolayı ezgideki müzikal bütünlüğü sağlamak için, tek tel üzerindeki icra hakimiyeti oldukça önemlidir. Mümkün olduğunca müzikal bir ifadeyi tek bir tel üzerinde icra etmek, kulağı yormayacağı gibi ifadeyi de güçlendirecektir. Bu amaçla tek tel çalışmaları içinde ezginin daha çok yoğunlaştığı dügâh, hüseyni aşiran, neva ve gerdaniye telleri ile ilgili alıştırmalara yer verilmiştir.

İkinci bölüm, Türk müziğinde sıklıkla kullanılan makam dizileri esas alınarak oluşturulmuştur. Bu bölümde amaç, teller arasındaki geçişlerde icra hâkimiyetini güçlendirmektir. Birinci bölümde parmak numaraları verilmiş, ikinci bölümde ise icracının rahat olacağı parmak numaralarını kendisinin keşfetmesi hedeflenmiştir.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat