600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Birinci Dünya Harbi Cilt: 2 - Ali İhsan Sabis- | Yeni ve İkinci El Ucu

Birinci Dünya Harbi Cilt: 2

ISBN / BARKOD : 12345678303663
Üretici : nehir yayınevi sahaf
Yazar : Ali İhsan Sabis
Sayfa Sayısı : 464
Konu Tarih / Dünya Tarihi
Tarih / Önemli Olaylar
Tarih / Savaşlar
Tarih / Tarih - Diğer
Tarih / Diğer
Tarih / Dünya Tarihi
Hazırlık bitmeden harbe girmememiz için Karargah-ı Umumi'de yaptığımız sessiz savaşlar, 1914 eylülü sonunda kazandığımız geçici bir muvaffakiyet, ordularımızın terkiplerinde ve durumlarında elde edilen değişiklikler, Almanların Yazının devamı...
Kargo Ücreti : 65,00 TL
Kitapsahaf Fiyatı : 22,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678303663

Boyut

125-195

Sayfa Sayısı

464

Basım Yeri

İstanbul

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Hazırlık bitmeden harbe girmememiz için Karargah-ı Umumi'de yaptığımız sessiz savaşlar, 1914 eylülü sonunda kazandığımız geçici bir muvaffakiyet, ordularımızın terkiplerinde ve durumlarında elde edilen değişiklikler, Almanların tehdit ve tazyikleri neticesinde gizli bir tertip ile ve bir sürpriz halinde harbe sürüklenişimiz, Karadeniz Savaşları, harbin ilk senesinde Kafkasya, Filistin ve Irak cephelerindeki hareketler, Köprüköy ve Azap muharebeleri, Sarıkamış ve Kanal seferleriyle Irak'ta Şuaybe taarruzu nasıl hazırlandı ve nasıl neticelendi?
İstanbul'dan Hasankale'ye ve Tortum'a, 1915'de Tortum muvaffakiyetleri, Dilman mağlubiyeti, Ermeni isyanı, Van'ın kaybolması, Tortum'dan Tatvan'a...
Dönemin bu ve benzeri bütün olaylarının içinde ve her kademede bizzat yer alan yazar, yaşadığı ve şahit olduğu tarihi, siyasi, askeri hadiseleri büyük bir salahiyetle anlatmaktadır.
İkinci cildi elinizde bulunan Ali İhsan Paşa'nın "Harp Hatıraları"nın tamamını yakın tarihin karanlık bırakılmış yönlerine ışık tutar ümidiyle beş cilt halinde okuyucularımıza sunuyoruz.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat