600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Ayasofya Dergisi Sayı: 18 Haziran - Temmuz 2017 - Kolektif- | Yeni ve

Ayasofya Dergisi Sayı: 18 Haziran - Temmuz 2017

Özel Ayasofya Sayısı

ISBN / BARKOD : 3990000031001
Üretici : Ayasofya Dergisi
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 160
Konu Periyodik Yayınlar / Edebiyat
Ayasofya, 18. sayısı olan Haziran-Temmuz sayısında birçok önemli isimle Ayasofya özelinde 50'ye yakın araştırma, özel yazı ve özel söyleşilerle çıktı.Recep Terler yönetiminde 3. Dönemi bitiren dergi Ayasofya özelinde edebiyat, Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 9,90

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3990000031001

Boyut

19.50x27.50

Sayfa Sayısı

160

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2017-05

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

1. Hamur

Dili

Türkçe

Ayasofya, 18. sayısı olan Haziran-Temmuz sayısında birçok önemli isimle Ayasofya özelinde 50'ye yakın araştırma, özel yazı ve özel söyleşilerle çıktı.

Recep Terler yönetiminde 3. Dönemi bitiren dergi Ayasofya özelinde edebiyat, sinema, kültür ve sanat alanında daha önce çalışmalara konu olmamış Ayasofya yazılarıyla 160 sayfalık bir çalışma sergiledi.

Bu Sayıda Siyer Vakfı Onursal Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, Usta Yazar Nuri Pakdil, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk ve Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak ile gerçekleştirilen Ayasofya söyleşileri dikkatleri üzerine çekiyor.

Ayrıca İFAM Onursal Başkanı Dr. İhsan Şenocak, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Milli Gazete Yazarı Adnan Öksüz ve Şair-Yazar Mustafa Uçurum'un Ayasofya üzerine kaleme aldıkları yazılar tarihe bir not olarak Ayasofya Dergisi üzerine kaydediliyor.
Son günlerde Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması gündemdeyken Recep Terler'in ‘'Ayasofya Dinlerarası Diyalog Merkezi mi Olacaktı?‘' yazısı ise yeni bir tartışmayı başlatacak gibi duruyor.

Bülent Özdaman'ın ‘'Sinema Filmlerinde Ayasofya'' yazısı, Büşra Zişan Erol'un ‘'31 Nolu Odada Ne vardı'' yazısı, Zeynep Müsemma Demirel'in ‘'Doğu-Batı Sentezinde Ayasofya'da Sanat'' yazısı, daha önce Ayasofya'da namaz kılma eyleminde bulunan Mehmet Fatih Dörtbudak'ın ‘'Ayasofya'da Namaz Kılmak'' adlı yazısı, Hilmi Karaca'nın ‘'Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerine Göre Ayasofya'nın Önemi'' yazısı ve Yusuf Bilal Aydeniz'in ‘'Büyük Doğudan Ayasofya'ya Uzanan Serencam'' yazısı dosya yazıları içerisinde dikkat çeken çalışmalar olarak görünüyor.

Mustafa Demir, Hazal Sezgin ve Hatice Şimşek ise bu sayıya çizgileriyle destek sundu. Kapanış çizgisi olarak da Hamiyet Varlı'nın ‘'Zincirlerini Kıran Kılıç Ayasofya'' çizgisi ve arka kapakta ise Harun Yakarer'in ‘'Yaprağın Ölümü'' adlı naif şiiri güzel bir kapanış sergiliyor.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat