600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!

Bendeki Kahire

ISBN / BARKOD : 12345678302002
Üretici : Kesit Yayınları Sahaf
Yazar : Hülya Alper
Sayfa Sayısı : 157
Konu Genel Konular / Diğer
Gezi ve Rehber Kitapları / Gezi Rehberi
Tarih / Diğer
Tarih / Önemli Olaylar ve Biyografi - Otobiyografi
Doğu şehirleri, insanımıza ve kültürümüze en yakın şehirler olmalarına rağmen hep batılıların gözüyle ve onların üzerinden algılanan şehirler olmuştur. O nedenle bu şehirler anlatılırken hep gizemli, büyülü, mistik yaftalar Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 20,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678302002

Boyut

13.50x20.00

Sayfa Sayısı

157

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2007-12

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Doğu şehirleri, insanımıza ve kültürümüze en yakın şehirler olmalarına rağmen hep batılıların gözüyle ve onların üzerinden algılanan şehirler olmuştur. O nedenle bu şehirler anlatılırken hep gizemli, büyülü, mistik yaftalar yapıştırılır. Kahire dendiğinde ilk akla gelen ya Holywoodun esrarengiz maceraları ya da oryantalistlerin gerilik, şiddet yanlılığı ve ilkellikle bütünleştirdiği tablodur.

Kitapta ne oryantalistlerin büyülü Mısırı ne de macera sevdalılarının Kahiresi anlatılıyor. Elinizdeki kitap aynı değerleri paylaştığımız, benzer kültür, örf ve adetlere sahip, aynı olumluluk ya da olumsuzluklar paydasında birleşen insanların yaşadığı bir şehir olarak ele alıyor Kahireyi.

Kahire tıpkı İstanbul, Şam, Tahran; Erzurum, Kayseri, Trabzon gibi bizden, bir o kadar da huzurun, dinginliğin şehridir. Kahire bizimdir, biz de Kahirenin. Bir rüyadır o, çölün ortasında açmış bir yaban çiçeği, susuzluğunuzu giderdiğiniz bir pınardır. Kana kana içersiniz, doyarsınız ya da doymazsınız: Umutlarınızı bir başka bahara bırakıp onu terk ettiğinizde bu güzel ve karmaşık şehre derin bir özlem duyarsınız.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat