600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Bir Delinin Güncesi Petersburg Öyküleri - Nikolay Vasilyeviç Gogol- |

Bir Delinin Güncesi Petersburg Öyküleri

Petersburg Öyküleri

ISBN / BARKOD : 12345678299842
Üretici : Can Yayınları Sahaf
Yazar : Nikolay Vasilyeviç Gogol
Sayfa Sayısı : 173
Konu Edebiyat / Rus Edebiyatı
Italo Calvino, bir yazısında, "Klasik, ilk okunduğunda verdiği keşif duygusunu her okunuşunda yeniden veren kitaptır," demişti. Nikolay Gogo'ün yapıtları, Calvino'nun bu klasik tanımına en uygun düşen kitaplar arasında olsa gerektir. 19. Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 20,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678299842

Boyut

13.50x20.00

Sayfa Sayısı

173

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2006-12

Çeviren

Mehmet Özgül

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Italo Calvino, bir yazısında, "Klasik, ilk okunduğunda verdiği keşif duygusunu her okunuşunda yeniden veren kitaptır," demişti. Nikolay Gogo'ün yapıtları, Calvino'nun bu klasik tanımına en uygun düşen kitaplar arasında olsa gerektir. 19. yüzyıl Rus edebiyatının en saygın adlarından Gogol'ün günümüzde de yepyeni tatlar alınarak okunan yapıtları, klasiklerin her zaman "modern" olduğunun kanıtıdır.
Gogol'ün Petersburg Öyküleri'ne, ne bu dünyaya uyum sağlayabilen, ne de ondan kaçabilen, bu nedenle de onun bayağılığını ve kötülüğünü sergilemeye çalışan bir romantiğin saldırgan gerçekçiliği egemendir.
"Küçük insan"ı bir edebiyat kahramanına dönüştüren Gogol'ün bu kitaptaki öykülerinden Bir Delinin Güncesi, yaptığı tekdüze ve sıkıcı iş yüzünden bunalan bir memuru konu alır. Büyüklük kuruntusuyla avunmaya çalışan memur sonunda akıl hastanesine kapatılır. Eğlenceli ve iğneleyici bir üslup taşıyan Burun, gerçeküstücü bir öyküdür. Neva Caddesi'nde, romantik bir hayalci ile kaba bir maceracı karşı karşıyadır. Kaput, büyük bir özveriyle aldığı şık paltosunun çalınması üzerine üzüntüden ölen küçük bir memurun öyküsüdür.
Dostoyevski, "küçük insan"ın trajedisini "büyük ayrıntılar"la işleyen Gogol için yıllar sonra, tüm Rus gerçekçilerini "Gogol'ün paltosunun altından" çıktıklarını söyleyecektir.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat