600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Bulgaristan'dan Türk Göçü - Ayşegül İnginar Kemaloğlu- | Yeni ve İkinc

Bulgaristan'dan Türk Göçü

(1985-1989)

ISBN / BARKOD : 12345678302360
Üretici : ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ SAHAF
Yazar : Ayşegül İnginar Kemaloğlu
Sayfa Sayısı : 283
Konu Genel Konular
Son zamanlardaki satış : 1
Bulgaristan'ın Osmanlı Devleti'nden ayrılıp bağımsızlığını kazanması ile birlikte, Bulgaristan'da kalan Türk azınlığı "göç olgusu" ile karşı karşıya kalmıştır. Bulgaristan'dan Türkiye'ye yapılan bu göçler dönem dönem Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 7,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678302360

Boyut

13.50x21.00

Sayfa Sayısı

283

Basım Yeri

Ankara

Basım Tarihi

2012

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Bulgaristan'ın Osmanlı Devleti'nden ayrılıp bağımsızlığını kazanması ile birlikte, Bulgaristan'da kalan Türk azınlığı "göç olgusu" ile karşı karşıya kalmıştır. Bulgaristan'dan Türkiye'ye yapılan bu göçler dönem dönem kesintiye uğrasa da XX. yüzyıl boyunca devam etmiştir. Bulgaristan Devlet Başkanı Todor Jivkov'un iktidarda olduğu 30 yıl boyunca ise gerek Türk azınlığına asimilasyon gerekse de tehcir, adeta Bulgaristan'ın resmi devlet politikası haline gelmiştir. Todor Jivkov yönetimi "tek bir Bulgar ulusu yaratma" hedefine öylesine odaklanmıştır ki, bu süreçte uluslararası kamuoyunun veridği tüm tepkileri görmezden gelmiştir.

1989 yılının Haziran ayından Türkiye'nin Bulgaristan'a vize uygulamaya başladığı 22 Ağustos 1989 tarihine kadar Bulgaristan'dan gelen göçmen sayısı 310 bini bulmuştur. 1989 yılının sonlarına gelindiğinde ise uluslararası arenada önemli değişiklikler yaşanmış, Soğuk Savaş sona ermiş, Bulgaristan'ın da dahil olduğu Doğu Bloku parçalanmıştır. Bu dönüşüm, Bulgaristan Devlet Başkanı Todor Jivkov'un istifasını da beraberinde getirmiştir. Todor Jivkov'un istifası ile Bulgaristan Türkleri için yeni bir dönem başlamış ve Türkiye'de umduklarını bulamayan göçmenlerin tersine göçü hız kazanmıştır.

 

 

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat