600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!

Jung Psikolojisi

Anima, Gölge, Benlik, Mana, Persona

ISBN / BARKOD : 12345678299230
Üretici : YASON YAYINLARI SAHAF
Yazar : Carl Gustav Jung
Sayfa Sayısı : 268
Konu İnsan ve Toplum / Diğer
Psikoloji / Genel Psikoloji
Analitik psikolojiye göre, her insanın bir dış bir de iç dünyası vardır. Çevremize yönelik olarak "persona" denen, bulunduğumuz çevreye, kültüre uyum sonucunda kazandığımız özellikler bütünü tanımlanmıştır. Eğer buna körü Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 5,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678299230

Boyut

13.50x21.50

Sayfa Sayısı

268

Basım Yeri

Ankara

Basım Tarihi

2014-10

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Analitik psikolojiye göre, her insanın bir dış bir de iç dünyası vardır. Çevremize yönelik olarak "persona" denen, bulunduğumuz çevreye, kültüre uyum sonucunda kazandığımız özellikler bütünü tanımlanmıştır. Eğer buna körü körüne uyacak dercede, kendi beynimizle sorgulamadan toplumsal kalıbı özümsersek, kişiliğimizle ilişkimizi kaybedebiliriz.

"Gölgelenmiş kişilik" denilen yapımız ise, gizlediğimiz kendimizin de fark edemediği alkol kullananlarda da gözlenebilen bilincimizin baskıdan kurtulduğu anlarda gerçekleştirdiğimiz düşünsel ve eylemsel yaklaşımlardan oluşur. Bunu aslında kendimizde olan sevmediğimiz özellikleri, başkalarına affetme şeklinde nitelendirebilecek olan "yansıtma"larda da gözleyebilmekteyiz.

Jung'a göre iç dünyamıza yönelik de çeşitli yapılarımız vardır. Her insanda hem dişiliğe ait bir davranış ve hissediş yapısı (ki buna "anima" adını vermiştir) hem de erkekliğe ait bir yapı ("animus") vardır.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat