600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!

Bu Mülk Kimindir

ISBN / BARKOD : 13000000000213
Üretici : İnsan Yayınları Sahaf
Yazar : Necmettin Şahinler
Sayfa Sayısı : 1124
Konu İslam / Diğer
Son zamanlardaki satış : 1
Mülkün sahibi konusunda Kur'an'da yer alan en çarpıcı ayetlerden birisi Mü'min Suresi 16. ayettir. Bu ayetin sonunda, Allah'ın kıyamet gününde huzurunda toplayacağı insanlara "Bu mülk kimindir?" şeklinde hitap edeceği anlatılmaktadır. Bu Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 6,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

13000000000213

Boyut

13.50x24.00

Sayfa Sayısı

1124

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2015-11

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Mülkün sahibi konusunda Kur'an'da yer alan en çarpıcı ayetlerden birisi Mü'min Suresi 16. ayettir. Bu ayetin sonunda, Allah'ın kıyamet gününde huzurunda toplayacağı insanlara "Bu mülk kimindir?" şeklinde hitap edeceği anlatılmaktadır. Bu hitap, duyma basiretine sahip olanlar için yaşadığımız alemde her an yenilenmekte; nefsimiz, dolayısıyla bizim zannettiğimiz ve sahiblendiğimiz bedenimizin / varlığımızın da aslı sahibinin Allah olduğu gerçeğini bize hatırlatmaktadır.

Kur'an, Allah'ın göklerin, yerin ve her ikisi arasındaki varlıkların Rabbi / sahibi ve yaratıcısı olduğunu sürekli vurgular. Bunun irfani anlamı, tüm bu varlıkların Allah'ın "tecelli"si olduğu gerçeğidir. Öyleyse aleme böyle bir gözle / anlayışla bakan bir kişi, bu alemin her zerresinden / vechinden kendini "izhar" eden Allah'ın "Bu mülk kimindir?" sözünü "can kulağı" ile duymaktadır. Böyle bir sözü duyanın ise kendisine varlık vermesi, yaşadığı mülke "benim" demesi artık mümkün müdür? Göklerin ve yerin mülkiyetinin / egemenliğinin yalnızca Allah'ın olması, bu ikisi arasında insanın hizmetine verilen her varlığın birer emanet olduğu gerçeğini de bize hatırlatmaktadır. Bu noktadan bakıldığında Ruh'un taşıyıcısı olan beden de diğer varlıklar içerisinde insana verilmiş en anlamlı mülktür. Çünkü Allah'ın tasarruf ve tecellîsinin kemaline yalnızca insânın bedeni/mülkü vasıta olmaktadır.

Allah'ın lütfu ile ferdi kıyametlerini yaşayarak nefsaniyetlerini kendi rûhaniyetlerinde ifna / yok edenler sonunda kendilerinin zannettikleri variyetlerinin yani beden mülklerinin kendilerine ait olmadığını yakînen keşfetmişlerdir. Artık onların cesedinden, nefsinden ve Ruh'undan işleyen Hakk'ın fiilleri ve isimleri olmuştur.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat