600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Elektronik Prangalı Kadın: Fügen Gülertekin - Haluk Şahin- | Yeni ve İ

Elektronik Prangalı Kadın: Fügen Gülertekin

Amerikan Usulü Adalet Skandalı

ISBN / BARKOD : 12345678296361
Üretici : Güncel Yayıncılık Sahaf
Yazar : Haluk Şahin
Sayfa Sayısı : 207
Konu Genel konular
Son zamanlardaki satış : 1
Türkiye, Fügen Gülertekin'in ABD'de yaşadığı kabusu "Arena" programında Haluk Şahin'den öğrendi. İki çocuk ve bir torun sahibi olan, Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu Gügen Gülertekin, boğazına bir şey kaçtığı için Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 7,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678296361

Boyut

135-210

Sayfa Sayısı

207

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2006-09

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Türkiye, Fügen Gülertekin'in ABD'de yaşadığı kabusu "Arena" programında Haluk Şahin'den öğrendi. İki çocuk ve bir torun sahibi olan, Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu Gügen Gülertekin, boğazına bir şey kaçtığı için nefes alamayan bir bebeğin hayatını kurtamaya çalışmış, ancak onu yaraladığı iddiasıyla 8 yıl hapse mahkum olmuştu. Hiçbir sabıkası olmayan bu Türk kadını için istenen kefalet ücreti ise bir rekordu: 10 milyon dolar! Fügen Gülertekin çok garip bir yargılama sonucu 8 yıla mahkum oldu, temyizin kararını beklerken ayağına elektronik pranga vurularak ev hapsinde tutuldu. Ohio Eyaleti'nin çeşitli cezaevlerinde çok zor koşullar altında tam sekiz yıl süren hapis cezasını tamamlamak üzere...
"... Haluk Şahin, bir Türk vatandaşının Amerika'da yaşadığı inanılmaz dramı belgeliyor..."
- Emin Çölaşan, Hürriyet-
"... Hadisemizde gazetecinin bulup kovaladığı, incelediği 'meseleleşmiş bir olay' var ve işte bu olay bir edebi eser halinde kitaplaştırılmış..."
- Hakkı Devrim, Radikal-
"... Öykü, araştırmacı-gazetecilik ürünü olduğu kadar, yazınsal başarısıyla ve günümüz Amerikan toplumuna (Ve orada yaşayan Türklere ilişkin) toplumsal-bilimsel-psikolojik gözlemler ve irdelemelerle de ilginç, önemli, etkileyici..."
- Ataol Behramoğlu, Cumhuriyet-
"... Polisiye bir roman gibi elden bırakılmıyor..."
- Yalçın Pekşen, Akşam-
"... Elektronik Prangalı Kadın'ı okurken sadece bir haberin uzun halini okumuş gibi olmuyorsunuz. Araştırmacı gazeteciliğin tüm kurallarına göre yazılmış bir kitap aynı zamanda edebi tatlar veriyor..."
- Çiğdem Göksu, Radikal-

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat