600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Fırtınada Dökülün Yapraklar Mülteciler - Deren Sezgin- | Yeni ve İkinc

Fırtınada Dökülün Yapraklar Mülteciler

ISBN / BARKOD : 12345678297186
Üretici : İTALİK SAHAF
Yazar : Deren Sezgin
Sayfa Sayısı : 237
Konu Edebiyat / Deneme
Çeşitli nedenlerle başkaları tarafından sizin adınıza karar verilerek istemeden yola çıkılan sonunun nerede, ne zaman ve nasıl biteceği belli olmayan yolculuklar, göçler vardır. Bu yolculuklarda her şey kişinin kendi istem ve talepleri Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 9,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678297186

Boyut

135-195

Sayfa Sayısı

237

Basım Yeri

Ankara

Dili

TÜRKÇE

Çeşitli nedenlerle başkaları tarafından sizin adınıza karar verilerek istemeden yola çıkılan sonunun nerede, ne zaman ve nasıl biteceği belli olmayan yolculuklar, göçler vardır. Bu yolculuklarda her şey kişinin kendi istem ve talepleri dışında gelişip, hangi yollardan, hangi dağlardan, hangi ülkelerden, hangi kıtalardan geçileceği bilinmez. At ve eşek sırtlarında mı? Otomobille mi? Sahte pasaportla hava ve sınır kapılarından mı? Yoksa hayati tehlikeyle dolu sınır yollarından mı? Hangi dere kenarında, hangi toplama kapmlarında, hangi köprü altlarında ya da hangi üçüncü sınıf bitli pireli otellerde kalacağınız da belli değildir.

Okuyacağınız ve mültecilerin yaşadıkları hakkında biraz bilgi sabihi olacağınız bu kitaptaki mültecinin karşılaştığı engellerin, gördüğü işkencelerin, yaptığı yolculukların inanıyorum ki Hitler faşizminden kaçanların, İtalya'da Mussolini rejiminden kaçanların, Yunan albaylar cuntasından kaçanların, Şili'de Pinochet faşizminden kaçanların, İspanya'da Franco faşizminden kaçanların, İran'da Humeyni rejiminden kaçanların, Türkiye ve Irak rejiminden kaçan Kürtlerin, Soyvet ve ABD emperyalizminin işgal ettiği yerlerden kaçanların, gördükleri işkencelerle, yaptıkları yolculuklarla, gördükleri ırkçı davranışlarla karşılaştırıldığında ne kadar lüks kaldığının da bilincindeyim. Kendimi ifade etme, yazma şansına sahip olduğum için 30 milyondan biri olarak yarınki kuşaklara karşı tarihsel sorumluluğumu yerine getirmek istedim.

Atom bombalarının değil çiçeklerin boy verdiği bir dünya inşa etmek dileği ile.
(Arka Kapak)

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat