600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Gerilim Kaynakları El Kitabı - H. Veysel Güleryüz- | Yeni ve İkinci El

Gerilim Kaynakları El Kitabı

ISBN / BARKOD : 4239722411270
Üretici : BİRSEN YAYINEVİ SAHAF
Yazar : H. Veysel Güleryüz
Sayfa Sayısı : 176
Konu Bilim / Temel Bilimler - Mühendislik / Elektrik - Elektronik
Son zamanlardaki satış : 1
Elektronikte en çok kullanılan devreler, "gerilim kaynakları"dır (yani Besleme Sistemleri). Çünkü kullanıldığı yer ve cinsi ne olursa olsun tüm elektronik devrelerin çalışabilmeleri için elektrik akımı ile beslenmelerine gerek vardır. Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 6,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

4239722411270

Boyut

145-205

Sayfa Sayısı

176

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2003-12

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Elektronikte en çok kullanılan devreler, "gerilim kaynakları"dır (yani Besleme Sistemleri). Çünkü kullanıldığı yer ve cinsi ne olursa olsun tüm elektronik devrelerin çalışabilmeleri için elektrik akımı ile beslenmelerine gerek vardır. Düşük akım harcaması olan el redyoları, walk-man gibi taşınabilir cihazlarda gerilim kaynağı olarak pil kullanılmaktaysa da bunlar ev ya da büroda sabit olarak kullanıldığında, pahalı olan pillerle beslenmek yerine adaptör olarak tanımlanan, 220V'luk elektrik şebekesindeki gerilimi cihazın gereksinimi olan gerilim değerindeki doğru akımı çeviren elektronik gerilim kaynaklarıyla beslenir .

Gerilim kaynaklarıyla el kitabımız hem transistörlü ve hem de tümleşik devreli örnekleri içermektedir. İlk bölümlerde bazı tanımlar ve anlatımlar yapıldıktan sonra geniş kapsamlı olarak gerilim kaynağı örnekleri verilmektedir. Bu örnekler okurlarımızın geliştirmelerine açık olarak sunulmaktadır.

Son bölümde çeşitli yayınlardan örnekler verilmekte ve kitabın sonundaki ekte ise, elektronikte önemli bir eleman olan sigortalar hakkında geniş açıklamalı anlatım yer almaktadır.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat