600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
İmkansız Medeniyet - Burcu Hatiboğlu Eren- | Yeni ve İkinci El Ucuz Ki

İmkansız Medeniyet

TOKİ/Aktaş Mahallesi Örneğinde Feminist Bir Etnografi

ISBN / BARKOD : 9786058341944
Üretici : Ayizi Kitap
Yazar : Burcu Hatiboğlu Eren
Sayfa Sayısı : 144
Konu Sosyoloji / Diğer
Sosyoloji / Kentleşme, Modernleşme
“Yani burada baksana üst üste üst üste. Görsen kimi görürsün bu kattakini, onu da nasıl göreceksin, kapıyı açamazsın bile. Ama gecekonduda kapın zaten açık, kim gelmiş kim gitmiş görürsün. İstemesen bile konuşursun. Burada Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 15,74

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

9786058341944

Boyut

13.00x19.50

Sayfa Sayısı

144

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2017-02

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

“Yani burada baksana üst üste üst üste. Görsen kimi görürsün bu kattakini, onu da nasıl göreceksin, kapıyı açamazsın bile. Ama gecekonduda kapın zaten açık, kim gelmiş kim gitmiş görürsün. İstemesen bile konuşursun. Burada evlere kapandık, tepeden baykuş gibi bakıyorsun işte… [eskiden] sokakta oturursun, bahçeler vardır orda, hep bahçelerde buluşursun. Hele yaz akşamları çok güzel olurdu, komşu gezmelerinde gülüp eğlenirdik. Bak onu çok yapamazsın işte binada. Bahçe mi var ki zaten, o da ayrı yani.”

Kentsel dönüşüm Türkiye'nin gündemine çok hızlı girdi. Bunun bir “medeniyet projesi” mi yoksa yeni bir rant mekanizması mı olduğu tartışıladursun, Burcu Hatiboğlu Eren, gecekonduların çok katlı TOKİ binalarıyla yer değiştirmesinin kadınlar açısından anlamını araştırıyor. Ankara'nın Aktaş Mahallesi'nde yaptığı araştırmanın bulgularını bizimle paylaşıyor.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat