600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Kpss Vatandaşlık Cep Kitabı - Komisyon | Yeni ve İkinci El Ucuz Kitabı
%35 indirimli

Kpss Vatandaşlık Cep Kitabı

ISBN / BARKOD : 9789944287142
Yazar : Komisyon
Sayfa Sayısı : 112
Konu Başvuru - Kaynak / Cep - El Kitapları
Eğitim sistemi içerisinde öğrenen birey çoğu defa boş bir kaba benzetilir. Bu kabın içerisine ne kadar çok bilgi sığdırılır ise o kadar çok kazanç elde edildiği düşünülür. Ancak işe yaramayan ne zihinsel ne de bireysel gelişimine Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 3,84
Kitapsahaf Fiyatı : 2,50
Kazancınız : 1,34

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

9789944287142

Boyut

100-140

Sayfa Sayısı

112

Basım Yeri

Ankara

Basım Tarihi

2008

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

1. Hamur

Dili

Türkçe
Eğitim sistemi içerisinde öğrenen birey çoğu defa boş bir kaba benzetilir.

Bu kabın içerisine ne kadar çok bilgi sığdırılır ise o kadar çok kazanç elde edildiği düşünülür. Ancak işe yaramayan ne zihinsel ne de bireysel gelişimine katkı sağlamayan bilgi bilgi olmaktan çıkar ve bir yük haline gelir. Bu yükü taşımaktan yorulan birey kendisin yaşamını doğrudan ilgilendiren birçok bilgiden kendisini yoksun olarak yetiştirir.

Nitekim içinde yaşadığımız toplumun bireyleri bu eğitim sisteminin bir ürünü olarak endoplazmik retikulum den Maki bitki ötürüsüne birçok şeyi başarılı olarak sıralayabilir. Ancak toplumsal yaşamın içerisinde bir yurttaş olarak öğrenmemiz gereken anayasal hak ve ödevlerimizi, her gün iç içe olduğumuz yasama yürütme ve yargı gibi anayasal kurumların işlevlerinin ne olduğunu söylemede bu denli başarılı olduğumuz söylenemez.

Demokrasi, hukuk devleti gibi kavramlar ancak bireyin hak ve özgürlüklerini bilmesi devletin temel işleyişi hakkında bilgi sahibi olmasıyla mümkündür.. Özellikle Anayasa Hukuku bir alan bilgisi konusu olmaktan daha çok temel bir vatandaşlık bilgisine dönüşmüştür.

Bu duygu ve düşüncelerle hem sınavda karşınıza çıkacak tüm sorularınızı içine alan hem de bir okuma parçası keyifl e takip edeceğiniz bir çalışmayla karşınıza çıktık. Hukukun ağır dilinden sadeliğe ve 1982 Anayasamızın net olmayan ifadelerinden sıyrılarak anlaşılır olmaya çalıştık ve beğenilerinize sunduk. Sınav kaygısının dışına çıkıp duyarlı bir yurttaş gözüyle cep vatandaşlığı okumaya başladığınızda daha kolay ve unutmadan öğrendiğinizi fark edeceksiniz.

Başarılarınız başarımız olacaktır.
Komisyon
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat