600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Modern İslam Düşüncesinin Tenkidi 1 - Ebubekir Sifil- | Yeni ve İkinci

Modern İslam Düşüncesinin Tenkidi 1

Yaşar Nuri Öztürk'e Eleştiriler

ISBN / BARKOD : 12345678291971
Üretici : Kayıhan Yayınları Sahaf
Yazar : Ebubekir Sifil
Sayfa Sayısı : 631
Konu İslam / İslam Düşünce Tarihi
(Yaşar Nuri Öztürk'e eleştiriler) Modernizmin İslam Dünyasında ki görüntüsü, değerleri bozulmuş, istikameti değişken ve tutarlılıktan yoksun bir düşünce ortamının oluşması şeklinde ortaya çıkmıştır. İslam kültürü ise; Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 10,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678291971

Boyut

135-195

Sayfa Sayısı

631

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

1998-03

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

3. Hamur

Dili

Türkçe

(Yaşar Nuri Öztürk'e eleştiriler) Modernizmin İslam Dünyasında ki görüntüsü, değerleri bozulmuş, istikameti değişken ve tutarlılıktan yoksun bir düşünce ortamının oluşması şeklinde ortaya çıkmıştır. İslam kültürü ise; yine Müslümanlar tarafından, modern zamanlarda pervasızca tahrip edilmeye çalışılmaktadır.
Bu bağlamda, özellikle 70'li yıllardan itibaren giderek ivme kazanan bir sapma söz konusudur. Adına geleneksel denen değerlere karşı başlatılan bu mücadele, aslında ifadesini, Kur'ân ve Sünnette bulan en temel konulara bir başkaldırıdır.
Zaman zaman, popüler bir mahiyet gösteren bu başkaldırının dayandığı varsayılan, ilmi ve metedolojik argümanlar hakkında ne yazık ki ciddi bir sorgulama yapılmış değildir.
Yazar, bu kitabında Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün görüşlerini eleştirmektedir. Kısa sürede 4 baskı yapan bu kitap, okuyucularımızın yoğun talebiyle karşı karşıyadır.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat