600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Nazilli Yaşlılık Araştırması - İsmail Tufan- | Yeni ve İkinci El Ucuz
%8 indirimli

Nazilli Yaşlılık Araştırması

ISBN / BARKOD : 9786053205418
Üretici : Nobel Akademik Yayıncılık
Yazar : İsmail Tufan
Sayfa Sayısı : 146
Konu Tarih / Diğer
Yolunuz bir gün Nazilli'ye düşerse, ilin girişinde üzerinde şu sözlerin yer aldığı bir levha karşınıza çıkar: “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan ve uzun ömürlü insanların yaşadığı şehir.” Prof. Dr. İsmail Tufan'ın Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 22,00
Kitapsahaf Fiyatı : 20,24
Kazancınız : 1,76

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

9786053205418

Boyut

16.00x23.50

Sayfa Sayısı

146

Basım Yeri

Ankara

Basım Tarihi

2016-11

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Yolunuz bir gün Nazilli'ye düşerse, ilin girişinde üzerinde şu sözlerin yer aldığı bir levha karşınıza çıkar: “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan ve uzun ömürlü insanların yaşadığı şehir.” Prof. Dr. İsmail Tufan'ın çalışmalarından hareket ederek Nazilli Belediyesinin yazdırdığı bu levhadaki iddia yine Prof. İsmail Tufan tarafından mercek altına alınıyor ve yaşlanmanın Nazilli'de, diğer yörelere göre gerçekten daha olumlu sonuçlarla bağlantılı olup olmadığı sorusuna ampirik cevaplar veriyor.

Bir taraftan Nazilli'de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktarırken diğer taraftan bilimin keskin kıstaslarından hareket ederek Nazilli Yaşlılık Araştırması'nda (NAYAR) “Nazillili” ve “Nazillili Olmayan” başlığı altında iki grubu ampirik verilere dayanarak karşılaştıran araştırmacının aktardığı bilgilerden, Gerontoloji, yaşlanma ve yaşlılık hakkında da bilgi edinmek mümkün oluyor.

Prof. Dr. İsmail Tufan hem ampirik araştırmacılığa ilgi duyanları unutmuyor hem de kendi yaşlanmasını ve yaşlılığını anlamak isteyenleri göz önüne alarak bir başucu kitabı ortaya koyuyor.

Merakla okuyacağınız bu kitapta yaşlılığın felsefi açıdan kısa bir tarihçesi, Türkiye'deki demografik değişimler ve bir ampirik araştırmanın nasıl gerçekleştirildiği üzerine pek çok bilgi bulacak ve bunları başka araştırmaları değerlendirirken de kullanabilecek konuma geleceksiniz.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat