600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat - Şemseddin Sami- | Yeni ve İkinci El Ucuz K
%25 indirimli

Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat

ISBN / BARKOD : 3990000025496
Üretici : Kum Saati Yayıncılık
Yazar : Şemseddin Sami
Sayfa Sayısı : 147
Konu Edebiyat / Türk Edebiyatı
Edebiyat / Roman
Son zamanlardaki satış : 2
1872 yılında yayınlayan Ta'aşşuk-ı Tal'at ve Fitnat, Şemsettin Sami'nin ve Tanzimat Dönemi'nin roman türünde ilk yazılı eserdir. Eser aynı zamanda Türk edebiyatının batılı anlamda romanlıcığın başlangıcı olarak kabul edilir. Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 5,00
Kitapsahaf Fiyatı : 3,75
Kazancınız : 1,25

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3990000025496

Boyut

13.50x21.00

Sayfa Sayısı

147

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2011

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

1. Hamur

Dili

Türkçe

1872 yılında yayınlayan Ta'aşşuk-ı Tal'at ve Fitnat, Şemsettin Sami'nin ve Tanzimat Dönemi'nin roman türünde ilk yazılı eserdir. Eser aynı zamanda Türk edebiyatının batılı anlamda romanlıcığın başlangıcı olarak kabul edilir. Yayınlandığı dönemin Hadika gazetesinde ilgiyle okunmuştur. Eser o yıllardaki kültürel zenginliğe ışık tutarken güçlü bir aşk karşısında töre ve aile eleştirisi yapmakta ve bir anlamda okuyanların eğitilmesini amaçlanmaktadır.

Tam anlamıyla acıklı ve tipik bir aşk romanıdır. Aşık kimliği ve duygusallık daha ön plana çıkartılmıştır. Olaylar hayatında ilk kez aşık olan Talat'ın ve küçük yaşta eve kapatılan Fitnat'ın etrafında cereyan eder. Talat bir vesileyle Fitnat'ı görür ve aşık olur. Öyle bir aşk ki, sonunda ayrılık acısı ve birbirinede kavuşamadan ölümle sonuçlanan bir aşk ..

Tutkulu, sürükleyici ve dönemin duygu dünyasına tatlı bir yolculuk.. Kusursuz, sade ve saf bir aşkın ilmek ilmek kabullenilemez sonucu sizi, okurken gözyaşlarınıza bağmaya yetecektir.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat