600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Vatan Yahut Silistre: Karabela - Namık Kemal- | Yeni ve İkinci El Ucuz

Vatan Yahut Silistre: Karabela

ISBN / BARKOD : 12345678296635
Üretici : İlya Yayınevi Sahaf
Yazar : Namık Kemal
Sayfa Sayısı : 163
Konu Genel konular
Namık Kemal'in temel düşünceleri kendi metinlerine dayanarak kısaca özetlenecek olursa: İnsan özgür doğar... Birinin özgürlüğü başka bir kişinin özgürlüğüyle sınırlı olmalıdır... En büyük güç, toplumdadır; onun için Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 9,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678296635

Boyut

135-195

Sayfa Sayısı

163

Basım Yeri

İzmir

Çeviren

Tayfun Ergültekin

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Namık Kemal'in temel düşünceleri kendi metinlerine dayanarak kısaca özetlenecek olursa: İnsan özgür doğar... Birinin özgürlüğü başka bir kişinin özgürlüğüyle sınırlı olmalıdır... En büyük güç, toplumdadır; onun için kişilerin özgürlüğünün korunması topluma verilir... Devletin asıl görevi, adaleti yerine getirmektir... Vatan, coğrafyadan çok millet hayatıyla kaynaşan bir tarih mirasıdır... Özgürlük, insanlık düşüncesinin ürünüdür.

VATAN YAHUT SİLİSTRE: Yazarın ilk tiyatro oyunudur. Yazıldığı ve oynandığı zaman büyük gürültü koparmış, yazarın sürgüne gönderilmesine sebep olmuştur. Osmanlı-Rus Savaşı'ndan etkilenen yazar, Silistre kuşatmasını örnek alarak, vatan sevgisini işlemiştir. İslam Bey, Zekiye, Albay Sıtkı Bey ve Abdullah Çavuş etrafında gelişen olayların birçoğu gerçektir.

KARA BELA: Namık Kemal'in Magosa Kalesi'ndeyken yazdığı beş perdelik trajedidir. Olay, Hindistan'da geçer. Amaç, saray yaşantısının içyüzünü halkın gözleri önüne sermektir. Behrever ile Hüsrev Bey'in aşkını anlatırken olaylar gelişir.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat