600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!

Kitle Psikolojisi

ISBN / BARKOD : 12345678301722
Üretici : Say Yayınları sahaf
Yazar : Sigmund Freud
Sayfa Sayısı : 136
Konu Psikoloji / Genel Psikoloji
Son zamanlardaki satış : 1
Kitle psikolojisi, kitle eylemlerinde su yüzüne çıkar; bireyi, bir kabilenin, bir ulusun, bir kastın, bir sınıfın, bir kurumun üyesi ya da belli bir zamanda bir araya gelip belli bir amaç için örgütlenmeye gitmiş bir insan kitlesinin Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 5,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678301722

Boyut

13.50x21.00

Sayfa Sayısı

136

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2017-01

Çeviren

Kamuran Şipal

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Kitle psikolojisi, kitle eylemlerinde su yüzüne çıkar; bireyi, bir kabilenin, bir ulusun, bir kastın, bir sınıfın, bir kurumun üyesi ya da belli bir zamanda bir araya gelip belli bir amaç için örgütlenmeye gitmiş bir insan kitlesinin parçası gibi ele alır. Kitlenin bir parçası haline gelen, egemenliği altına giren bireyin bilinçli kişiliği kaybolur. Kitle psikolojisinin oluşması, bireysel psikolojinin kaybolmasına, duyguların bireysel olmaktan çıkıp kolektif hale gelmesine yol açar. Aklın ve zekânın öneminin azaldığı, bireyin kitlesel ölçütlere uyum sağlayarak davranışlarında bunları sergilediği bu durumda toplumca benimsenmiş değerlere, inançlara bireysel ve grupsal düzeylerde karşı çıkıldığında toplumsal dışlanmanın gerçekleştiği, şiddetin baş gösterdiği görülür.

Bir organizmadaki hücreler nasıl bir araya gelerek tek bir varlık oluşturmuşsa, psikolojik kitle de bir an için birbiriyle kaynaşmış aynı türden öğelerin oluşturduğu geçici bir varlıktır. Freud bu çalışmasında, kitle ruhunun, yani kolektif ruh yaşamının tanımından başlayarak telkin yoluyla bireyin o ruha yapıştırılmasını, kilise ve ordu gibi iki yapay kitlenin egemenliğini, bireyin toplumla özdeşleşmesini ele alıyor.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat