600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Artam Global Art - Design Dergisi Sayı: 50 - Kolektif | Yeni ve İkinci

Artam Global Art - Design Dergisi Sayı: 50

ISBN / BARKOD : 3990000046881
Üretici : Artam Dergisi
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 162
Konu Periyodik Yayınlar / Diğer
Global SanatDünya sanat piyasaları hiç olmadığı kadar geniş bir tabana yayılarak sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor. Dış etkenlerden bağımsız bir sanat ortamı oluşuyor.Geçtiğimiz ayların müzayede rekoru Amedeo Modigliani'nin Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 20,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3990000046881

Boyut

19.50x26.50

Sayfa Sayısı

162

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2018-11

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

1. Hamur

Dili

Türkçe

Global Sanat

Dünya sanat piyasaları hiç olmadığı kadar geniş bir tabana yayılarak sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor. Dış etkenlerden bağımsız bir sanat ortamı oluşuyor.

Geçtiğimiz ayların müzayede rekoru Amedeo Modigliani'nin 850 milyon liraya satılan “Nü” tablosu olurken, Pablo Picasso'nun mavi döneminden bir eseri yaklaşık 640 milyon liraya satıldı. Dünyada sanat fuarlarına, galeri ve eserlere gösterilen ilgi her geçen gün yeni bir ziyaretçi sayısı rekoru veya müzayede rekoru olarak karşımıza çıkıyor. İznik sanatının önemli bir örneği 15. yüzyıla ait bir tabak, Sotheby's müzayede evinde gerçekleşen satışta yaklaşık 40 milyon liraya alıcı buldu ve bugüne kadar satılan en değerli Türk sanat eseri rekorunu kırdı. Sanat ve kültürün toplumda yayılması, sanatçıların hak ettikleri değerlere ulaşması ve dünya sanat piyasaları ile bütünleşmesini hedefleyen bir kurum olarak; devlet programlarında yeni müzeler, yurt dışı sergiler, sanatçı tanıtımları ve destek fonları görmek isteğimizi bir kez daha yineliyoruz.

Usta fotoğrafçı Ara Güler'in aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşarken kendisinin birçok kez söylediği “bakmak ve görmek” arasındaki farkındalığın onun kadar olmasa da hepimizde artmasını umuyoruz.

Yıllardır yayın hayatına aralıksız devam eden Artam Global Art & Design'ın 50. sayısını sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayımızda ülkemizde ve dünyada görülmesi gereken birçok önemli sergi, müzayede ve etkinlik haberini Ajanda sayfalarımızda görebilirsiniz. Son yılların öne çıkan ve Türk resminin usta isimlerinden Neş'e Erdok'un hayatını Prof. Dr. Kıymet Giray'dan dinliyoruz. Fırat Arapoğlu ise Banksy'nin Sotheby's müzayedesinde 1 milyon sterline satılan “Kırmızı Balonlu Kız” eserini farklı bir açıdan değerlendiriyor. Annabelle Krause-Schilling, Jörg Immendorff'un sergisine dair izlenimlerini aktarıyor. Sabancı Müzesi'nde 1 Nisan 2019'a kadar süren “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisini Kültigin Kağan Akbulut'tan dinliyoruz.

Barcelona Çağdaş Sanatlar Müzesi'nin 2015 yılından beri müze direktörlüğü görevini yürüten Ferran Barenblit, kariyerine ve müzenin gelecek dönem projelerine yönelik sorularımızı yanıtladı. Doğanın canlılığını ve kırılganlığını heykelleriyle anlatan ünlü heykeltıraş Salih Coşkun'la sanatsal pratiğinin evrimini ve gelecek projelerini konuştuk. Koleksiyonerliğe 1971 yılında başlayan Ünal Göğüş ile koleksiyon tutkusu ve sanat yolculuğu hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bu yıl ikinci kez düzenlenen Türkiye'deki ilk kolektif güzel sanatlar fakülteleri yeni mezunlar sergisi BASE hakkındaki detayları kurucuları Ali Kerem Bilge, Aslı Boduroğlu ve İdil Berkant Bilge'ye sorduk.

Tasarım bölümümüzde, son yıllarda minimal tarzda sadeleşen tasarımların içerik ve estetik dengesini başarılı tasarımcılar Derin Sarıyer, Defne Koz ve Atilla Kuzu'dan dinliyoruz.

Seyahat sayfalarımızda Katar'ın başkenti Doha'da büyülü bir çağdaş sanat yolculuğuna çıkarken, mimari/mekân sayfalarımızda mücevher tasarımcısı Örge - Şahin Tulga'nın Çamlıca'daki evlerine konuk oluyoruz.

Günümüzün gelişmekte olan teknolojisine paralel, yapay zekânın çağdaş sanata olan etkilerini ve yılın sonuna yaklaşırken 2018'in sanat trendlerini değerlendiriyoruz.

Herkese barış, güven, huzur ve sanat dolu günler diliyor ve yeni yıldaki ilk sayımızda görüşmek üzere diyoruz…

- Olgaç Artam

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat