600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Artam Global Art - Design Dergisi Sayı: 51 - Kolektif | Yeni ve İkinci

Artam Global Art - Design Dergisi Sayı: 51

ISBN / BARKOD : 3990000046882
Üretici : Artam Dergisi
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 162
Konu Periyodik Yayınlar / Diğer
2019'un ilk Süprizi OMMYeni bir yıla yeni ve güzel dileklerle başlıyoruz. Fuarlar, müzayedeler, sergiler ve daha birçok farklı sanat etkinliği ile başarılı bir yılı geride bırakan sanat dünyası, yepyeni projelerle toplumla buluşmaya Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 20,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3990000046882

Boyut

19.50x26.50

Sayfa Sayısı

162

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2019-01

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

1. Hamur

Dili

Türkçe

2019'un ilk Süprizi OMM

Yeni bir yıla yeni ve güzel dileklerle başlıyoruz. Fuarlar, müzayedeler, sergiler ve daha birçok farklı sanat etkinliği ile başarılı bir yılı geride bırakan sanat dünyası, yepyeni projelerle toplumla buluşmaya hazırlanıyor.

Yurtdışındaki etkinlikleri, açılan müzeleri gördükçe ülkemizde de benzerlerinin hayata geçmesini arzu ediyorduk. Gelişmiş ülkelerin sanata ve sanatçıya verdikleri destek ve müzeleri çekim merkezi haline getirmelerini dergimizde birçok defa konu ettik. Ve bu yeni yılda ülkemiz, bu anlamda çok önemli

gelişmelere hazırlanıyor. Doğup büyüdüğü şehir için hayallerini kurduğu müze projesini hayata geçiren Erol Tabanca, ülkemize 2019 yılının en güzel hediyesini veriyor. 2012'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan Eskişehir Odunpazarı'nın tarihi dokusunda, ünlü mimar Kengo Kuma tasarımı ile görenleri hayran bırakan bir müze, OMM hayat buluyor. Umarız bu benzersiz girişim sayesinde Odunpazarı, Dünya Kültür Mirası asıl listesine de girecektir. Birçok uluslararası iş, proje ve mimari başarıları ile tanınan Erol Tabanca'nın ülke gönül bağının, mütevazı ve samimi kimliğinin yansıması olan bu müze, en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde toplumla kucaklaşıyor.

İstanbul dışında bir bölgeyi sanat alanında çekim merkezi haline getiren, bu anlamda sanatı ve kültürü Türkiye'nin farklı yerlerine taşıyan bu ileri vizyonlu proje, en kapsamlı haliyle ilk kez dergimizde ele alınıyor. Milliyetçiliğin ve fikir karşıtlığının artış gösterdiği bir dünyada müzeler insanlığı birleştirecek gelişmişliğin ortak mekânları olarak ortaya çıkıyor. Artam Global Art&Design olarak sanatın birleştiren gücünün yansıdığı, Türkiye'de ve dünyada görülmesi gereken birçok önemli sergi ve sanat etkinlik haberlerini sayfalarımızda bir araya getirerek bu yönde bir vizyon sunuyoruz.

Dergimizin bu sayısında; Annabelle Krause-Schilling'ten, Paris'te bulunan, düzenlediği sergilerle çağdaş sanatla uzay ve boşluk ilişkisini sıklıkla gündeme taşıyan Palais de Tokyo'ya yaptığı ziyaretinde, Tomás Saraceno'nun On Air sergisindeki deneyimlerine tanık oluyoruz. Fırat Arapoğlu ise geçtiğimiz ay ”Yedinci Kıta” başlığı ile açıklanan 16. Uluslararası İstanbul Bienali'ni, bienal küratörü Nicolas Bourriaud'un konuşmaları eşliğinde değerlendiriyor. Kültigin Kağan Akbulut, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) Paris'teki Cité Internationale des Arts'da 20 yıllığına kiraladığı Türkiye Atölyesi'ne katılacak dört sanatçıyla bir araya gelerek değerlendirmelerini aktarıyor. İsveç Enstitüsü'nün daveti üzerine, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) işbirliği ile yapılan organizasyon ile İsveç'e giden Evrim Altuğ, Stockholm'un

sanatla içe içe geçmiş atmosferinden detaylar paylaşıyor. Müzeler odağında epey hareketli geçen 2018 yılındaki gelişmeleri Metropolitan Museum of Art direktörü Max Hollein, Rijksmuseum direktörü Taco Dibbits, Museum of Contemporary Art direktörü Madeleine Grynsztejn ve Solomon R. Guggenheim Museum direktörü Richard Armstrong gibi önemli isimlerden öğreniyoruz.

Türk resminin usta isimlerinden Abidin Dino'nun hayatını ve sanatını keyifli bir dil ile anlatan Burak Çetintaş'tan dinliyoruz. Geçtiğimiz ay 80 yaşına giren Türk resminin duayen ismi Mehmet Güleryüz ile Paris'teki son sergisi De L'Intérieur (İçeriden) ekseninde özel bir röportajda buluşuyoruz. Yıllar önce Türkiye'nin ilk koleksiyon müzesini kurarak sanatı toplumla buluşturmak için önemli bir adım atan Can Elgiz'i sayfalarımızda ağırlıyoruz. Tasarım bölümümüzde başarıları ile öne çıkan Tamer Nakışçı, Özlem Yalım, Kamil Taner ve Sezgin Aksu'yla gündelik hayatla iç içe geçen tasarım kavramını irdeliyoruz. Mimari sayfalarımızda ise uluslararası arenada “Starchitects” olarak bilinen mimari akımın dâhilerinin kariyerlerine ve öne çıkan projelerine yakından bakıyoruz.

Mekân bölümümüzde mimarlık ofisi Olson Kundig'in, sanat ve doğayı el üstünde tuttuğu projelerinden iri olan Washington'daki ihtişamlı yaşam alanına konuk oluyoruz. Gelişen teknolojinin sanata etkisini; sanatın ve görüntünün sınırlarını kaldıran sanal gerçeklik eserleri üzerinden inceliyoruz.

Artam Global Art&Design olarak sanatın yaşamın her alanıyla kurduğu güçlü bağı, içeriğimizdeki zengin çeşitlilikle yansıtmaya ve siz okuyucularımıza günceli takip etme imkânı sunmaya gayret ediyoruz. Yeni bir yıla başladığımız şu günlerde sağlık,sevgi, barış, güven, huzur ve sanat dolu mutlu bir yıl diliyoruz.

Olgaç Artam

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat