600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Derin Tarih Dergisi Sayı: 101 Ağustos 2020 - Kolektif | Yeni ve İkinci
%5 indirimli

Derin Tarih Dergisi Sayı: 101 Ağustos 2020

ISBN / BARKOD : 3992147055007
Üretici : Derin Tarih Dergisi
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 98
Konu Periyodik Yayınlar / Tarih
İstanbul'un fethi Osmanlıların Kızıl Elma'sı idi, Ayasofya'nın açılması da Cumhuriyet döneminde milliyetçi-muhafazakar camianın Kızıl Elma'sıydı. İnsanımızın bu kadirşinas ve hamiyetperver mayası Elhamdülillah ki en büyük hayat Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 17,00
Kitapsahaf Fiyatı : 16,15
Kazancınız : 0,85

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3992147055007

Boyut

21.00x27.50

Sayfa Sayısı

98

Basım Tarihi

2020-08

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

Kuşe

Dili

Türkçe

İstanbul'un fethi Osmanlıların Kızıl Elma'sı idi, Ayasofya'nın açılması da Cumhuriyet döneminde milliyetçi-muhafazakar camianın Kızıl Elma'sıydı. İnsanımızın bu kadirşinas ve hamiyetperver mayası Elhamdülillah ki en büyük hayat kudretlerimizden biridir. Bunu Ayasofya Camii'nin açılması için sarf edilen onca emeğin aynasında bütün berraklığıyla gördük. Elinizdeki sayı bu huzur ve mutluluğun hissedilmesinde bizi yalnız bırakmayarak destekçisi olan sevgili okurlarımıza ithaf edilmiştir. Bir davanın arkasında durmanın ne kadar mühim olduğunu aynelyakin müşahede ettik. O zaman yeni mücadele cephelerine yollanma vaktidir.

“Ayasofya Camii Rehinden Kurtuluyor” dosya konusunda Mustafa Özel “28 Şubat ruhu, Ayasofya'sız bir ülke olmayı tercih etti” açıklamasında bulunurken Mustafa Armağan İstanbul'a giren Yunan ordusunun yanında getirdiği Yunan bayrağından bahsedip “Kır Zincirlerini Ayasofya” yazısıyla bizleri Ayasofya'da seyahate çıkarıyor. Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci hukukçu gözüyle Ayasofya'yı anlatırken eski müze müdürü Prof. Dr. Erdem Yücel ile Ayasofya röportajı yapıyoruz. Prof. Dr. Ahmet Yaman Ayasofya'nın konumunun fıkhî yorumunu yaparken Prof. Dr. Bayram Uzun, Doç. Dr. Okan Yıldız ve Doç. Dr. Yakup Emre Çoruhlu ise mülkiyet hakkı ve vakıf hukukuna göre Ayasofya Camii'ni inceliyorlar. Prof. Dr. Fehameddin Başar “Ayasofya bize Fatih'in hediyesidir” açıklamasında bulunurken Prof. Dr. Suphi Saatçi de Ayasofya'ya eşsiz bir mimarî nazarıyla bakıyor. Dr. Ahmet Uçar “Sultan II. Abdülhamid'in Ayasofya Hassasiyeti”ni anlatırken Prof. Dr. Hüseyin Hatemi “Ayasofya Düşünceleri”ni İslamî açıdan kaleme aldı. Yavuz Bülent Bakiler “Atatürk'ün Ayasofya'yı müze yapması, Kur'an'ı uydurma göstermesindendi” diyerek dönemin zihniyetini deşifre ederken Prof. Dr. İsmail Taşpınar Katolik-Ortodoks düellosunda Ayasofya'nın kaderi nasıl yazıldı? Sorusuna cevap veriyor. Usta Kalemler'den Prof. Dr. Aykut Kazancıgil Müze kararına kırılan subayların hatıralarından bahsederken Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak “Ayasofya kararı, millî egemenlik ve bağımsız iradesinin ilânıdır” olduğunu söylüyor. Gazeteci, Araştırmacı-Yazar Mehmet Poyraz Rusya'nın Ayasofya şifresinin Fatih Sultan Mehmet olduğunu açıklarken Gazeteci-Yazar Nuh Albayrak “Türkiye “haçlı kuşatmasını” yaramasaydı Ayasofya'yı açamazdı” hakikatini vurguluyor. Samet Tınas Üstad Kadir Mısıroğlu'na Ayasofya'dan mektup yazarken Gazeteci-Yazar Rahim Er Fethin hikmetini Ayasofya'ya bağlıyor ve Araştırmacı-Yazar Fatma Toksoy Ayasofya mozaiklerine sıcak ekmek yapıştırıldığını, ardından Ayasofya Kararnamesi verildiğini söyüyor.

Ayrıca Necip Fazıl Kısakürek, Osman Yüksel Serdengeçti, Sezai Karakoç gibi büyük üstadların kaleme aldıkları “Ayasofya” yazılarının dercedildiği En Güzel Ayasofya Hasreti Yazıları isimli ek kitap bütün okurlara armağan ediliyor. Derin Tarih, bütün bildiklerinizi unutturacak bilgiler ışığında devam ediyor…

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat