600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Kayıp Kayıt Edebiyat Kültür ve Sanat Dergisi Sayı: 3 Mayıs - Haziran 2

Kayıp Kayıt Edebiyat Kültür ve Sanat Dergisi Sayı: 3 Mayıs - Haziran 2021

ISBN / BARKOD : 3990000038775
Üretici : Kayıp Kayıt Dergisi Yayınları
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 40
Konu Periyodik Yayınlar / Diğer
Periyodik Yayınlar / Sanat
Yaşadığımız dünyanın bundan böyle alıştığımız ve bildiğimiz dünya olamayacağını daha iyi idrak ettiğimiz zamanları yaşıyoruz. Bizi kuşatan ve sınırlandıran şeyler, sevdiklerimizin kaybına da sebep oluyor. Kayıp Kayıt, Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 20,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3990000038775

Boyut

23.00x33.00

Sayfa Sayısı

40

Basım Tarihi

2021-05

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

1. Hamur

Dili

Türkçe

Yaşadığımız dünyanın bundan böyle alıştığımız ve bildiğimiz dünya olamayacağını daha iyi idrak ettiğimiz zamanları yaşıyoruz. Bizi kuşatan ve sınırlandıran şeyler, sevdiklerimizin kaybına da sebep oluyor. Kayıp Kayıt, “kaybettiklerimizden ibaret” olduğumuzun bilinci ve “burada olma”nın sorumluluğu ile çıkıyor. Hayata ve insana dair tutacak kaydı olanlarla birlikte üçüncü sayımızda da bir aradayız. Edebiyatın ve sözün bu hayata anlam kattığına inanıyor ve bunun kaydını tutmayı her zaman önemsiyoruz. Bu yolculukta heyecanımızı paylaşan ve söylediklerimizi tamamlayan okurlarımıza da gönülden teşekkür ediyoruz.
Kayıp Kayıt'ın bu sayısı İsmail Karakurt'un “Atlara Kesik Şarkı” şiiriyle açılıyor. Dergide yer alan diğer şairler: Mehmet Solak, Cengizhan Orakçı, İbrahim Yolalan, Erdal Çakır, Mehmet Aycı, Önder Öztürk ve aramıza yeni katılan Burak Yasin Taş. Dünya şiirinden, beğeneceğinizi umduğumuz üç farklı isim sayfalarımıza anlam kattı. Muhammed el-Mâgût, Mai Van Phan ve Conrad Potter Aiken.
Mehmet Can Doğan, eleştiri yazısında, şiirin yapısal niteliğini kavramlarla açıp genişleterek ele alıyor. Bekir Şakir Konyalı'nın ilgiyle okunacağını düşündüğümüz özgün hikâyesinin yanı sıra, Faruk Dinç, Sadık Koç ve Özlem Aydın'ın hikâyeleri de bu sayımızda yer alıyor.
Mustafa Kurt'un “Hâlce-Susanları Anlamak İçin Sözlük”ü, heybesine yeni kelimeler ekleyerek devam ediyor. Bir önceki sayımızda olduğu gibi Fatih Yerdemir, “Yitik Kelimeler”de ‘yaşmak' kelimesinin evveliyatına giderek günümüzde bir zorunluluk olarak kullanılan ‘maske'ye dair notlar düşüyor. Tayfun Haykır, Matbuatın Kayıpları'nda bu sefer İdris Sabih Gezmen'i konuk ediyor ve onun ömrünü sayfalarımıza taşıyor. Hatice Bildirici, Orhan Pamuk'un yeni romanı “Veba Geceleri” üzerine eleştirel çözümlemelerle dergimize katkı verdi. Hüseyin Su'nun “Müstear Adresler” kitabı üzerine bir incelemeyi de Aliye Uslu Üstten kaleme aldı. İsa Koyuncu, “Kitaplardan İki Kitap” bölümünde, güncel edebiyatın örneklerine dair eleştirel değerlendirmelerde bulunuyor. Tuba Dere, “Radyonun Cümle Kapısı”nda okuyucuyu ‘geçmiş zaman'ların büyülü atmosferine sürüklerken, hepimize keyifli bir okuma sunuyor. Arka kapak fotoğrafımız yine Selçuk Azmanoğlu'na ait.
Kayıp Kayıt'ın e-posta adresine ulaşan pek çok metin bulunmakta. Metinlerin, yayın kurulumuzun belirlediği kararlar doğrultusunda yayımlandığını duyurmak isteriz. İsteriz ki edebî niteliği olan metinler ulaşsın elimize ve biz de severek, şevk duyarak yayımlayalım. Bu sayımız dâhil, gönderilen yazıları yayımlanmamış olan değerli şair ve yazarlardan nitelikli ve yeni metinler beklediğimizi hatırlatalım.
Sözü bitirirken, yeni sayımızda buluşmak üzere tüm okurlarımızı sevgi ve içtenlikle selâmlıyoruz.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat