600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Praksis Sayı: 49 - Kolektif | Yeni ve İkinci El Ucuz Kitabın Adresi
%25 indirimli

Praksis Sayı: 49

ISBN / BARKOD : 9771302861849
Üretici : Dipnot Yayınları
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 168
Konu Periyodik Yayınlar / Diğer
Periyodik Yayınlar / Politika
Günümüzde doğanın ve canlı türlerinin yaşamını tehdit eden bir ekolojik krizin eşiğine gelen insanlık, kapitalist ekonominin yeni krizi ve ona eşlik eden yağma, savaş, göç ve ırkçılık fasit dairesi içinde bir felakete doğru Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 25,00
Kitapsahaf Fiyatı : 18,75
Kazancınız : 6,25

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

9771302861849

Boyut

16.00x24.00

Sayfa Sayısı

168

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2019-04

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Günümüzde doğanın ve canlı türlerinin yaşamını tehdit eden bir ekolojik krizin eşiğine gelen insanlık, kapitalist ekonominin yeni krizi ve ona eşlik eden yağma, savaş, göç ve ırkçılık fasit dairesi içinde bir felakete doğru yürüyor. Yaşamak için başkasının hesabına çalışmak zorunda olan mülksüzler anlamında proletaryanın sektörel ve coğrafi bileşimi genişliyor.

Yüksek eğitim-bilgi gerektiren iş alanlarında sosyal zenginlikleri üreten ve genel zekânın kendi kolektivitesinde cisimleştiği, güvencesiz koşul ve biçimlerde çalışan yeni proletarya bölükleri oluşuyor. Bu konjonktürde, yeni bir insanlık toplumunu/dünyayı kurmanın ilkesi olarak adlandırabileceğimiz müşterekleşme nosyonunun tarihsel anlamda, yalnızca şeylerin üretim ve paylaşımıyla sınırlı modernist bir sorunsala değil, şeylerin yönetiminin muhatabı olan tüm insanların insanların aktif katılımıyla gerçekleşen bir ortaklaşma praksisiyle yaşama geçmesi özlemini imleyen komünizm ideasıyla eş anlamlı olduğunu hatırlatmak istedik. Bu bağlamda da Praksis kolektifi olarak müşterekler tartışmasına eleştirel ve ilişkisel bir müdahalenin mütevazı adımlarını atmaya çalıştık.

Müşterekler dosyası içerisinde yer verdiğimiz çalışmalar neoliberalizmin dayandığı somut sömürü ve tahakküm biçimleri karşısında emeğin, siyasetin, mekânın ve bilginin çitlenmesine karşı müşterekleş(tir)menin ortaya koyduğu somut ya da potansiyel çıkış yollarını soruşturuyor.

Bir yandan müştereklerin politik doğasını, müştereklere yönelik metalaştırma projelerinin aynı zamanda içerdiği iktidar yapılarını açığa çıkarırken diğer yandan da bunların sundukları mücadele, direnme ve özgür ve eşitlikçi olana doğru ilerleme olanaklarını açığa çıkarıyorlar.

Müşterekler sayımızda yer alan çalışmalar şunlar:
- Çitlemeler ve Politikanın Yitimi: Türkiye'de Güncel Kentsel Rejim – Fırat Genç
- Müşterekleştirme ve Çitlemenin Zamanı: Göllüce'de Toprak Mücadeleleri – Begüm Özden Fırat
- Bir Müşterek Olarak Dünyada Mekân Deneyimi: “Herkesin ama hiç kimsenin de” – Adem Yeşilyurt
- Emek Gücünü Müşterekler Olarak Organize Etmek – Dario Azzelini
- Bir Sınıf Kavramı Olarak Prekaryanın Eleştirisi – Selin Pelek
- Kitap İncelemesi: Stavrides'in Müşterek Mekân'ını Göymen'in Devrim'indeki Müşterekler Kavrayışı Işığında Okumak – Ali Ekber Doğan - Mehmet Penpecioğlu
- Kitap İncelemesi: Müşterek: 21. Yüzyılda Devrim Üzerine Deneme – Deniz Durdu - Ali Yalçın Göymen
- Kitap İncelemesi: Sermaye Hareketliliği ve Emek: İşçi Hareketlerinin Küresel Ölçekte İncelenmesi – Mina Kozluca

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat