600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Temrin Aylık Düşünce ve Edebiyat Dergisi Eylül 2020 Sayı: 107 - Kolekt
%5 indirimli

Temrin Aylık Düşünce ve Edebiyat Dergisi Eylül 2020 Sayı: 107

ISBN / BARKOD : 3990000050411
Üretici : Temrin Dergisi
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 60
Konu Periyodik Yayınlar / Diğer
Temrin dergisi 107. sayısı ile okurlarına ulaştı. İlgiyle okunacak şair ve yazarların imzasıyla yayın içeriğinde yer alan eserlerin sunumu, şu sıralamayla yapılmış.Hüdayi Can; “Yine Sümsük Hakkında”, “Yine Çintemani Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 15,00
Kitapsahaf Fiyatı : 14,25
Kazancınız : 0,75

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3990000050411

Boyut

23.00x22.00

Sayfa Sayısı

60

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2020-09

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Temrin dergisi 107. sayısı ile okurlarına ulaştı. İlgiyle okunacak şair ve yazarların imzasıyla yayın içeriğinde yer alan eserlerin sunumu, şu sıralamayla yapılmış.

Hüdayi Can; “Yine Sümsük Hakkında”, “Yine Çintemani Hakkında” ve “Zerre Terazisi” başlıklı 3 şiiriyle yer alıyor. Ayrıca, Hasan Çağlayan, “ Zindanın Hicreti” ve Ahmet Avcı da “ Koronavirüs” adlı dizelerini okurlarıyla paylaşıyorlar.

Şiir dünyasının görkemli evrenine ışık tutan önemli bir makale, tekraren okunmayı gereksindirecek değerli bilgiler içeriyor. Kibar Ayaydın, bu konudaki tespitlerini 7 alt başlık altında kaleme almış; 1-) Esrarlı Bir Terkip: Şiir 2-) Dil Evreni 3-) Sözcüklerin Raksı 4-) Estetik Haz 5-) Poetik Sezişler 6-) Bir Dikkat 7-) Poetik Senfoni.

Havva Tekin, “ Yüzleşme ”, Mükrime Dilekçi de “ Dünyanın Hicreti “ adlı öyküleriyle bu sayıda yer alan yazarlar. Alimcan İbrahimov'un “ Bahar başı “ adlı anı bütünlüklü hikâyesini, Mehmet Araz aktarımıyla okuyacaksınız. Türkmen yazar ve gazeteci Ak Welsapar, bu sayınınn yazarları arasında katkı sunuyor. “ Kesecik “ adıyla yazmış olduğu bu güzel masalın aktarıcısı da Ünal Zal olmuş.

Zeki Velidi Togan, Türkmen edebiyatının çok değerli bir eseri olan “ Mahdumkulu Divanı “ başlıklı bir incelemesiyle içerikte yer alıyor. Bu değerli makaleye konu olan eser, şarkiyatçıların gördüğü en geniş nüshası olmak özelliğine sahip.

Aşur Özdemir, kaleme aldığı, “Kazak Edebiyatında Bir Öğretmen ve Anne Şair: Aquştab Baqtigereyeva “adlı otobiyografik yazısıyla güzel bir kaynak bilgiyi istifadelere sunmakta.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat