600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Temrin Aylık Düşünce ve Edebiyat Dergisi Sayı: 115 Mayıs 2021 - Kolekt
%5 indirimli

Temrin Aylık Düşünce ve Edebiyat Dergisi Sayı: 115 Mayıs 2021

ISBN / BARKOD : 3990000015507
Üretici : Temrin Dergisi
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 60
Konu Periyodik Yayınlar / Edebiyat
Temrin dergisinin 115.sayısında iki şairden Hüdayi Can, “Ölüm Temizlikçisi” ve Ahmet Şen de, “Yön” başlıklı şiirleriyle içeriğe katkı sunmuşlar.Kitap inceleme üzerine kaleme alınmış iki yazıdan ilki, Şeref Yılmaz'a ait. Bu Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 20,00
Kitapsahaf Fiyatı : 19,00
Kazancınız : 1,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3990000015507

Boyut

23.00x22.00

Sayfa Sayısı

60

Basım Tarihi

2021-05

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Temrin dergisinin 115.sayısında iki şairden Hüdayi Can, “Ölüm Temizlikçisi” ve Ahmet Şen de, “Yön” başlıklı şiirleriyle içeriğe katkı sunmuşlar.

Kitap inceleme üzerine kaleme alınmış iki yazıdan ilki, Şeref Yılmaz'a ait. Bu yazıda, Aslan Kuliyev'in, “İnsanın Hâllerine Dair Bir Roman: Ayı ve Kazyol” adlı kitabında işlenmiş olan, doğu kültürünün temelini oluşturan geleneksel ve edebî özelliklere dair önemli ayrıntılar okurlarla paylaşılmış. Aşur Özdemir de yazarı Prof. Dr. Serhat Ulağlı olan, “'Ötekinin' Bilimine Giriş Kitabındaki Türkçe Yanlışları Üzerine” adlı kitap hakkındaki tahliliyle yayın içeriğindeki yerini almış. Bu yazıda da bir ulusun kültür ve uygarlık alanlarında vazgeçilmezi olan dil üzerinde gösterilmesi gereken hassasiyetin ne denli önemli olduğuna dikkat çekilmiş.

Yayın içeriğinin öykü bölümünde de dört yazar yer almış. İbrahim Dolu, “Çikolatalı Gofret”, Fatma Türkdoğan, “Doğanay”, Hüdayi Can, “Postacı” ve Abdurrahim Küçük aktarımıyla Galip Şefahet'in, “İntihar” başlıklı eserleri sunulmuş. Ayrıca, Murat Kömür “Ben ve O” adlı anlatısı, Süheyla Yıldırım da “Simgesiz İmgeler” başlıklı denemesiyle katkı sunan diğer yazarlar oldular. Ak Welsapar'ın “Kim Kimden Korktu” adlı bir masalı da Ünal Zal aktarımıyla bu sayıda yerini alıyor.

Ali Demir'in, “Düşlerin Efendisi” başlıklı yazısı, bir film tanıtımı olarak kaleme alınmış. Ünlü yönetmen Philip Kaufman tarafından çekilen, Sadizmin kurucusu olarak kabul edilen Fransız aristokrat ve felsefe yazarı olan Marquis De Sade'nin son zamanlarının anlatıldığı 2000 yılı yapımı bu film, ilginç hikâyesiyle okurlarını bekliyor.

Akıtkül Kuljanova, “Berikbay Sağindıkulu'nun Türkiyat Bilimine Katkıları” başlıklı makalesiyle Kazakistanlı bu değerli bilim adamının, Türkiyat üzerine yaptığı keşifleri, 5 önemli başlık altında okurların yararlanmasına sunulmuş.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat