600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Tiyatro Gazetesi Sayı: 112 Temmuz 2020 - Kolektif | Yeni ve İkinci El

Tiyatro Gazetesi Sayı: 112 Temmuz 2020

ISBN / BARKOD : 3990000085241
Üretici : Tiyatro Gazetesi
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 32
Konu Periyodik Yayınlar / Diğer
Ve Perde!Yavaş yavaş maskeli normal hayatımıza geçtiğimiz şu yaz döneminde,özlediğimiz oyunları bilgisayarlardan, küçücük cep ekranlarından izlemekyerine salonlarda açık hava da izleme vakti nihayet geldi.Tiyatro Gazetesinin temmuz 112. Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 6,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3990000085241

Boyut

21.00x29.50

Sayfa Sayısı

32

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2020-07

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Ve Perde!

Yavaş yavaş maskeli normal hayatımıza geçtiğimiz şu yaz döneminde,özlediğimiz oyunları bilgisayarlardan, küçücük cep ekranlarından izlemekyerine salonlarda açık hava da izleme vakti nihayet geldi.

Tiyatro Gazetesinin temmuz 112. sayısında da manşetimiz de buna dair;''Devlet Tiyatroları vee perde dedi!''Tiyatro Perdeleri “Açık Hava Yaz Oyunları” ile Açıldı.

İkinci haberimiz ise ilk sayfa da; ''Kentlerin sanat ve kültür vizyonunuoluşturan kadınlar'' başlıklı dosya. Söyleşimizin ilk konuğu İstanbulBüyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Muratlı,Keyifli okumalar.

İlk sayfadan verdiğimiz bir başka haber ise ''Mask-Kara Tiyatrosu,Sabahattin Ali'nin Değirmen adlı hikayesiyle sahnede''

İç sayfalarda ne var ne yok derseniz; Nurhan Uslu Başyazı köşesinden 'Varolsun Hayat, Yaşasın Sanat' diye sesleniyor.

Fatma Işık Tuğcu ise ''Türkiye'de Tiyatro Eğitimini Tarihi ve ilk MüslümanKadın Oyuncular'' yazı dizisinin ikincisinde, ''İlk Türk Tiyatro ve MusukiKonservatuvarı: Darülbedayi-i Osmani'' den bahsediyor.

Burak Süme; ''Benliyan Heyeti'nin son Tenörü Vahram BalıkçıyanTiyatronun ilk gayrı-müslüm kdın oyuncularımızdan 'Rozali Benliyan'ıanlatıyor!'' derken, Tamer Levent ise Tiyatro ve Biz köşesinden ''YeniSezonda sinemalar, tiyatrolar, konser salonları, sergi salonları ne yapacak?'' dedi.

Serkan Fırtına; ''Sosyal Medyanın Sanat ve Edebiyat soslu Hipergerçeklikdünyası'', Yasemin Çetin; ''Sanatçıyı zorluklar besler, yıldırmaz'', HalitKaraata; ''Tiyatral zamanın kısa tarihi'', Büşra Elmaskaya; ''Efeler belediyesişehir tiyatrosundan dünya çevre gününe özel sokak tiyatrosu'', ErdoğanEğmen ''Paylaştıkça öğrenir, paylaştıkça büyürüz'' derken, OYÇED'in''Orçun Masatçı yalnız değildir'' açıklaması da bu ay ki gazetede yer aldı.

Yücel Erten; ''Yalçın Baykul'un asılsız iddialarına yanıt'' başlıklıaçıklamasıyla yer alırken, Yaşam Kaya ise ''Kavuk Olayını AbartmanınAnlamı Yok!'' dedi.

Seda Tansüker; ''Korona günlerinde tiyatro eğitimi'', BüşraKöseoğlu;''Tiyatro Gazetesi'nde 12 ay!'', Hikmet Kaymak ve Murat Fidan;''Diyarbakır'da Covid-19 etkisinde 2 Tiyatro oyunu'' derken, TiyatroGazetesi'nin 9.15 Tayfa'sıyla yaptığı söyleşi de bu ay okunabilir.

Melek Kentmen; ''Bir tiyatro adamı, Yeşilçam'ın pos bıyığı HulusiKentmen'' diyerek dedesinden bahserken, Şebnem Atılgan ise Zafer Algözile söyleşti; ''Söz uçar, mizah kalır'' diyerek.

Doç. Dr.Kopadze Aybek Veysaloglu ''Özbek Tiyatrosu Tarihi'' derken,Yalçın Baykul ise ''Yeni başlyanlara AB Müzikali ya da Doğuya gidengemide batıya koşanlar'' dedi.

Nazif Uslu ise güzel bir dosyayla karşımızda. Ülkemiz BüyükşehirBelediyelerindeki Kadın Kültür Daire Başkanlarıyla, Kente bakışlarını,Sanatve Kültür politikalarını konuşmak ve sizlerle paylaşmak istedik diye sözebaşlıyor ve ilk söyleşisini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür veSosyal İşler Daire Başkanı Hülya Muratlı ile yapıyor. Buyrunuz okumaya...

Berat Beyoğlu ise bir başka söyleşiyle karşımızda; ''Amatör tiyatrolarınsessiz çığlığı 'Karadeniz Tiyaatrolar Birliği - Can Tazebaş'Sefer Dülger'in çevirip haberleştirdiği ''Oyun Yazarları Serisi: KarakkterYaratımı- Hikaye'' de bu ay ki keyifli yazılardan.

Gamze Cücenoğlu; ''Tuncer Cücenoğlu anısına, sevgi saygı ve büyüközlemle'' derken, Melike Birgölge ise; ''Tuncer Cücenoğlu: Mizah öyküleriyazarak, Aziz Nesin'i aşmak mümkün olmayacaktı'' diyor.

Azerbaycan'dan Elvin Nuri ''Büyük Türk Dramaturgu, aziz dost, değerlisanatkar Tuncer Cücenoğlu hatırasına'' başlıklı bir yazıyla bu aygazetenizde.

Prof.Dr.Sacit Hadi Akdede; ''Covid-19 ortamında Asya karşıtı duygularınortasında, Amerika'da Asya kökenli yazarların oyunları'', Kımız Bozkır;''Nerde kalmıştık diyelim!'' derken, Kartal Belediyesi Yerel Tiyatro Şenliğive Kuşadası Belediye Tiyatrosu programları da bu ay gazetenizde.

Dilara Güngör ve Dilber Çilem Akyüz'ün yaptıkları söyleşi; ''Tam bir tiyatroaşığı: Şirin Ergüven Hamşioğlu'' başlığıyla buluştu siz okurlarla.

Devlet Tiyatroları'nın temmuz ayı etkinlikleri de bu ay ki gazeteden takipedilebilir.

Ve elbette bir çok haber de bu yazıların yanısıra okunmayı bekliyortemmuz sayısında Tiyatro gazetesinin.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat