600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Mantık'ut-Tayr - Feridüddin-i Attar- | Yeni ve İkinci El Ucuz Kitabın
%25 indirimli

Mantık'ut-Tayr

ISBN / BARKOD : 9786053921530
Üretici : Kum Saati Yayıncılık
Yazar : Feridüddin-i Attar
Sayfa Sayısı : 211
Konu Edebiyat / Roman
Edebiyat / Divan Edebiyatı - Halk Edebiyatı
Rivayet edilir ki, kuşların hükümdarı olan Simurg Anka, Bilgi Ağacı'nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş... Kuşlar Simurg'a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 4,63
Kitapsahaf Fiyatı : 3,47
Kazancınız : 1,16

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

9786053921530

Boyut

13.50x21.00

Sayfa Sayısı

211

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Rivayet edilir ki, kuşların hükümdarı olan Simurg Anka, Bilgi Ağacı'nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş... Kuşlar Simurg'a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe onlar da Simurg'u bekler dururlarmış. Ne var ki Simurg ortada görünmedikçe kuşkulanır olmuşlar ve sonunda umudu kesmişler.

Derken birgün uzak bir ülkede bir kuş sürüsü Simurg'un kanadından bir tüy bulmuş. Simurg'un var olduğunu anlayan dünyadaki tüm kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte Simurg'un huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler. Ancak Simurg'un yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı'nın tepesindeymiş. Oraya varmak için yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş. Kuşlar, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlamışlar. Yorulanlar ve düşenler olmuş.

Önce bülbül dönmüş, güle olan aşkını hatırlayıp. Papağan o güzelim tüylerini bahane etmiş. Kartal yükseklerdeki krallığını bırakamamış. Baykuş, yıkıntılarını özlemiş. Balıkçıl kuşu bataklığını. Yedi vadi üzerinden uçtukça sayıları gittikçe azalmış.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat