600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Ofis İletişim Dergisi Sayı : 37 2015/2 - Kolektif- | Yeni ve İkinci El
%10 indirimli

Yeni Ülke Aylık Fikir Dergisi Sayı: 9 Kasım 2021

ISBN / BARKOD : 3990000042645
Üretici : Yeni Ülke Yayınevi
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 60
Konu Periyodik Yayınlar / Diğer
Dergimizin dokuzuncu sayısı “İklim Krizi Kapitalizmin Krizi” dosya konusu, gündem başlığında yer alan yazılarımız ve bölüm yazılarımız ile hazır.Dünya ölçeğinde son yıllarda yaşanan küresel ısınma ve beraberinde gelen Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 15,00
Kitapsahaf Fiyatı : 13,50
Kazancınız : 1,50

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3990000042645

Boyut

19.00x27.00

Sayfa Sayısı

60

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2021-11

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

Kuşe

Dili

Türkçe

Dergimizin dokuzuncu sayısı “İklim Krizi Kapitalizmin Krizi” dosya konusu, gündem başlığında yer alan yazılarımız ve bölüm yazılarımız ile hazır.
Dünya ölçeğinde son yıllarda yaşanan küresel ısınma ve beraberinde gelen afetler dünyanın bir yok oluşa doğru gittiği endişesini arttırıyor. Konuyla ilgili açıklanan raporlar da tehlikenin boyutlarını gözler önüne seriyor ve acil müdahale çağrıları yapılıyor. Bu tabloyu asıl ortaya çıkaran nedenin kapitalizm olduğu tartışması zaman zaman yapılsa da çoğu durumda bu ilişkinin üstü örtülü bir şekilde ortaya konuyor ya da görmezden geliniyor. Sermaye sınıfının doğayı bir rant alanı olarak görmesi ve yıllar içerisinde artan tahribatla birlikte gezegen açısından, gelecek açısından, emekçiler açısından insanca yaşanabilir bir dünya umudu azalıyor. Sermaye sınıfı yarattığı tahribatın faturasını da emekçilere çıkarmaktan vazgeçmiyor ve sorumluluğu kendi üzerinden atarak bireysel çözümlerle kapitalizmi “sürdürmeye” çabalıyor. Açık ve net olarak kapitalizmin sürdürülebilir bir düzen olmadığını, iklim krizinin bireysel çözümlerin ötesinde bütünlüklü, toplumsal bir mücadeleyle birleştiğinde önlenebileceğini ve bu krizin sorumlusunun sermaye sınıfı olduğunu ortaya koymak gerekiyor. “İklim Krizi Kapitalizmin Krizi” başlıklı dosyamızda bu tartışmaları ele alıyoruz.
Dosya yazılarımız,
Küresel İklim Değişikliği ve Kapitalizm – Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu
İklim krizinin temelinde kapitalizmin kârlarını arttırarak sermaye birikimini hızlandırmak olduğunu belirtirken tartışmayı devam eden iklim konferansları üzerinden değerlendiriyor ve çözümün sosyalizmde olduğunu vurguluyor.
Ekonomi-Toplum-Doğa Dizilişi Bize Neyi Anlatır? – Hakan Yurdanur
Kapitalizmin işleyiş yasaları sonucunda insanın insana ve doğaya yabancılaşmasını tartışırken kapitalizmin varlığının doğanın yok edilmesine bağlı olduğunu dolayısıyla kapitalizmin iklimi, doğayı korumak gibi bir çabasının olmadığını belirtiyor.
Küresel İklim Değişimi ve Ormanlarımız – Prof. Dr. Tuncay Neyişçi
Çevre ile ilgili tüm tartışmaların ekonomik ve politik konular olduğunun anlaşılması gerektiğini belirtirken gücü elinde bulunduranların çevrenin sömürü alanına dönüşümünün sorgulanmasını engelleyen yöntemler izlediklerini aktarıyor.
Kapitalizmin Açmazı: İklim Krizi – Prof. Dr. İlker Cenan Bıçakçı
Tüketime dayalı büyüme modelinde üretim süreçlerinde maliyetleri düşürmek için atılan adımların çevresel riskleri doğurduğunu, kamu yararı gibi söylemlerin arkasına sığınarak ve bir dizi hukuksuzlukla birlikte kaynakların talan edilişini ele alıyor ve sermaye birikimini önceleyen bir sistemde insan ve doğanın geri planda kalışının kaçınılmaz olduğunu, sonuç olarak iklim krizinin kapitalizmin açmazı olduğunu vurguluyor.
Gündem yazılarımız,
Seçimler, ittifaklar ve sol: Bir âlâ memleket – Orhan Deniz
AKP'nin Persona Non Grata drifti – Demir Silahtar
“Asım'ın neo-nesli” ve TÜGVA – Nevzat Kalenderoğlu
Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Dinçer Mendillioğlu ve geri dönüşüm işçileri ile söyleşi – Cengiz Kılçer-Olcay Deniz
Viyana kapılarından İdlib'e AKP'den dış politika masalları – Kamil Tekerek
Yeni bir dönem – Behiç Oktay
Bölüm yazılarımız,
Mercek – Bilgi çağında düşünce özgürlüğünün paradoksal hikayesi – Başak Ozan Özparlak
Kültür Sanat – İklim krizi ve filmlere göre suçlu biz miyiz yoksa kapitalizm mi? – Kaan Kavuşan
Kültür Sanat – Bireyden topluma en gerçekçi merceğimiz: Sevgi Soysal – Hanife Şahan
Kreşendo – Müziğin yararlı yanı: Paul Hindemith – İlayda Ar

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat