600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Türkiye Solunda Üç Tarz-ı Siyaset - Mustafa Şener- | Yeni ve İkinci El

Türkiye Solunda Üç Tarz-ı Siyaset

YÖN, MDD ve TİP

ISBN / BARKOD : 12345678302290
Üretici : YORDAM KİTAP SAHAF
Yazar : Mustafa Şener
Sayfa Sayısı : 384
Konu İnsan ve Toplum / Diğer
Politika Siyaset / Diğer
Politika Siyaset / Politik Akımlar - Hareketler
Politika Siyaset / Sol Hareketler
Sosyoloji / Siyaset Sosyolojisi
Tarih / Türkiye ve Cumhuriyet Tarihi
Tarih / Yakın Tarih
Son zamanlardaki satış : 1
1960'lı yıllarda Türkiye sosyalist hareketi, tarihinde ilk defa siyasal iktidarı ele geçirmeyi hedeflemişti. Dönemin sol hareketleri yakın bir gelecekte iktidarı alma umudu taşımış, örgütsel ve ideolojik olarak buna hazırlanmaya Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 13,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678302290

Boyut

13.50x20.00

Sayfa Sayısı

384

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2015-04

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

1960'lı yıllarda Türkiye sosyalist hareketi, tarihinde ilk defa siyasal iktidarı ele geçirmeyi hedeflemişti. Dönemin sol hareketleri yakın bir gelecekte iktidarı alma umudu taşımış, örgütsel ve ideolojik olarak buna hazırlanmaya çalışmış ve bu bağlamda farklı siyasal stratejiler geliştirmişlerdi. Bu çalışmada, temel olarak, 1961-1971 döneminde Türkiye sosyalist hareketini oluşturan üç ana akımın (Yön-Devrim Hareketi, Milli Demokratik Devrim Hareketi ve Türkiye İşçi Partisi) siyasal stratejileri irdelenmekte, bu stratejilere dayanak oluşturan ideolojik ve kuramsal kaynaklar serimlenmektedir.

Giriş bölümünde önce siyasal strateji tartışmalarının Marksist kuramdaki tarihsel gelişim seyri kısaca ele alınmakta, ardından dünya sosyalist hareketinin ve Türkiye Komünist Partisi'nin bu bağlamdaki kuramsal-pratik mirasına ve İkinci Dünya Savaşı sonrasının dünya konjonktürüne (Çin devrimi, ulusal kurtuluş savaşları, Afrika-Arap sosyalizmi, Küba devrimi ve Latin Amerika'daki gerilla hareketleri vb.) değinilmektedir. Sonra da Yön-Devrim, MDD ve TİP'in ortaya koymuş olduğu siyasal stratejiler sırasıyla ve ayrıntılı bir biçimde –kuramsal, ideolojik ve siyasal dayanaklarıyla birlikte– irdelenmektedir.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat