600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Türkleşmek İslamlaşmak Muasırlaşmak - Ziya Gökalp- | Yeni ve İkinci El

Türkleşmek İslamlaşmak Muasırlaşmak

ISBN / BARKOD : 12345678302150
Üretici : Ötüken Neşriyat Sahaf
Yazar : Ziya Gökalp
Sayfa Sayısı : 88
Konu İnsan ve Toplum / Diğer
Sosyoloji / Diğer
Ziya Gökalp Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak kitabında, Tanzimat'ın ilanından itibaren Osmanlı Devleti'nde tartışılan üç ayrı fikir akımı üzerinde durmuştur: Türkçülük, İslâmcılık ve medeniyetçilik. Gökalp, devletin ve Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 4,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678302150

Boyut

12.00x19.50

Sayfa Sayısı

88

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2016-09

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Ziya Gökalp Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak kitabında, Tanzimat'ın ilanından itibaren Osmanlı Devleti'nde tartışılan üç ayrı fikir akımı üzerinde durmuştur: Türkçülük, İslâmcılık ve medeniyetçilik.

Gökalp, devletin ve milletin kurtuluşunu bu üç fikrin uzlaşmasında aramış; İslamcılık ve medeniyetçilik dü­şüncelerini, Türkçülük düşüncesini daha da zenginleştire­cek bir vasıta olarak görmüştür. Türkleşmek, İslâmlaşmak, Muasırlaşmak, Ziya Gökalp'ın zengin bilgi birikiminden hareketle bir sistem içerisinde sunduğu düşüncelerinin özeti mahiyetindedir. Kitapta, Türk milletinin ve devletinin XX. yüzyılın ilk çeyre­ğinde yaşadığı sorunlarına dair yazarın ortaya attığı çözüm önerileri yer almaktadır. Benzer sorunların günümüzde daha da şiddetli bir şekilde yaşandığı düşünülürse, Ziya Gö­kalp'ın fikirlerinin ve çözüm önerilerinin bugün için ne kadar değerli olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat