600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Yeniçeri : 58 - Necip Fazıl Bütün Eserleri - Necip Fazıl Kısakürek- |

Yeniçeri : 58 - Necip Fazıl Bütün Eserleri

ISBN / BARKOD : 12345678300012
Üretici : BÜYÜK DOĞU YAYINLARI SAHAF
Yazar : Necip Fazıl Kısakürek
Sayfa Sayısı : 396
Konu Tarih / Osmanlı Tarihi
Son zamanlardaki satış : 1
Yeniçeri'yi dünyanın ilk teşkilatlı ve meslekî ordusu olarak gören ve gösteren Necip Fazıl'a göre, Yeniçeri, kuruluşundan sonraki ilk iki asır içinde ideal askerdir ve devletinin gayesine ve ahlakına bağlıdır. Tanzimata kadar sürecek Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 10,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678300012

Boyut

12.50x19.50

Sayfa Sayısı

396

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

2016-05

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Yeniçeri'yi dünyanın ilk teşkilatlı ve meslekî ordusu olarak gören ve gösteren Necip Fazıl'a göre, Yeniçeri, kuruluşundan sonraki ilk iki asır içinde ideal askerdir ve devletinin gayesine ve ahlakına bağlıdır. Tanzimata kadar sürecek olan sonraki üç asır içindeyse bizzat devlet süikastçısı bir âsidir.
Yeniçerinin bu çöküşü, ruhî ve sosyal bir müessire, iman vecd ve aşkının gönüllerden uçup gitmesine bağlıdır ve Yeniçeri, bu korkunç ve hazin tecelliyi göstermekte sadece bir vesiledir.

Bu eser, müellifinin bizzat belirttiği gibi, tarihî rezalet ve fecaatlerin bir hikâyesi olarak kaleme alınmış olmaktan ziyade, Yeniçerinin işe nereden başlayıp, işi nerede bitirdiğini göstermek ve bunun ruhî ve sosyal müessirlerini çerçevelemek gayesiyle yazılmıştır.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat