600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
ABD Genel Müfettişlik Sistemi - İbrahim Avcı- | Yeni ve İkinci El Ucuz
%15 indirimli

ABD Genel Müfettişlik Sistemi

ISBN / BARKOD : 9786059663229
Üretici : Nobel Bilimsel Eserler
Yazar : İbrahim Avcı
Sayfa Sayısı : 214
Konu Akademik
Demokrasilerde kamu yönetimi halkın tercihlerinin yönetime yansıdığı seçilmiş iradenin politikalarını uygulamakla görevlidir. Halkın refahmın sağlanması, çıkarlannın korunması, kaynakların verimli ve etkin kullanımı gibi Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 18,52
Kitapsahaf Fiyatı : 15,74
Kazancınız : 2,78

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

9786059663229

Boyut

16.00x24.00

Sayfa Sayısı

214

Basım Yeri

Ankara

Basım Tarihi

2016-04

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

1. Hamur

Dili

Türkçe

Demokrasilerde kamu yönetimi halkın tercihlerinin yönetime yansıdığı seçilmiş iradenin politikalarını uygulamakla görevlidir. Halkın refahmın sağlanması, çıkarlannın korunması, kaynakların verimli ve etkin kullanımı gibi amaçların gerçekleştirilmesi için kaııııı yönetiminde şeffaflık, hesap verebilirlik, etkinlik, etik ilkelere uygunluk ve dürüstlük gibi iyi yönetim ilkelerinin hayata geçirilmesi gerekir. Yönetim aygıtının bu ilkelere ne derece uygun olduğunu ve belirlenen hedeflere ne oranda ulaştığını anlamanın, yapılan yanlışlıklann tespit edilerek düzeltin adımların atılması suretiyle yönetimin geliştirilmesinin ve iyileştirilmesinin, böylece halkın yönetime güveninin sağlanmasının ve sürdürülmesinin önemli araçlarından biri de etkin denetimdir.

Kamu yönetiminin denetiminde A BD modeli özgün unsurlar içermektedir. Güçlü bir kamuoyu ve kamuoyunun etkili denetimi, Kongre'nin yönetim üzerindeki etkili gözetimi, tarihi kökleri olan genel müfettişlik sistemi; yolsuzluk avcılığı, Yedi Gün Mektubu gibi özgün kunım ve uygulamalar... Yönetim sistemine ruh veren denge ve kontrol sistemi bütün yönetim ve denetim sistemine nüfuz etmiştir. Yönetim birimleri ile bunları dengeleme ve kontrol işlevi görev denetim birimleri birbirinden ayrılmıştır. Genel Müfettişlikler, denetlemekle görevli oldukları yönetsel kuruluşlardan bağunsızdır. Yönetim ve denetim işlevleri şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük, etkinlik gibi temel ilkeler etrafında örgülenmiştir. I3u kitapta ABD kamu yönetimindeki en önemli ve popüler denetim aktörlerinden biri olan Genel Müfettişlikler incelenınektedir.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat