600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
"Batılaşma" Düzenin Yabancılaşması - İdris Küçükömer- | Yeni ve İkinci

"Batılaşma" Düzenin Yabancılaşması

ISBN / BARKOD : 12345678295433
Üretici : Bağlam Yayıncılık Sahaf
Yazar : İdris Küçükömer
Sayfa Sayısı : 243
Konu Sosyoloji / Sosyoloji Bilimi ve Kavramlar
Son zamanlardaki satış : 1
Toplumların kültür hayatında, değişik tarihi katogoriler ile özdeşleşen, o dönemlerin bir anlamda, çözümleyicisi, sözcüsü olabilecek düşünce ürünleri ortaya çıkar. Düzeninin Yabancılaşması, işte böyle bir eserdir. 1969'da Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 17,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

12345678295433

Boyut

135-195

Sayfa Sayısı

243

Basım Yeri

İstanbul

Basım Tarihi

1994-10

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Toplumların kültür hayatında, değişik tarihi katogoriler ile özdeşleşen, o dönemlerin bir anlamda, çözümleyicisi, sözcüsü olabilecek düşünce ürünleri ortaya çıkar. Düzeninin Yabancılaşması, işte böyle bir eserdir. 1969'da İlk baskısı yapıldığında "ilerici" ve "gerici" kavramlarının yerleri değişmişti. Türkiye'de üretim güçlerinin geliştirilmesi yolundaki istekleri ve siyasal baskıları nedeniyle geniş "İslamcı-doğucu halk kitleleri"ni Türkiye'nin "ilerici güçleri", "Batıcı-laik" bürokratik sosyal güçleri ise, Türkiye'nin "gericileri" olarak nitelenmiştir.
Açıkça ilan edilmemiş bir "ambargo" ile cezalandırılan, yaşamamış ve yok sayılan, düşünceleri anonimleştirilip, sulandırılan Küçükömer'in kitabını, kendine "ben Doğu'lu muyum yoksa Batı'lı mı?" veya "Neyiz ki?" Neyi değiştirebiliriz?" sorusunu soran, "sivilleşme" "demokratikleşme" konusunda kendini sorumlu gören okurlar için yeniden yayınlamak sevindiricidir.
İsmet Paşa'nın "İçinde bulunduğumuz vaziyeti bilesiniz, Padişah düşmanımızdır. Bana bakın, kimse işitmesin, millet düşmanınızdır. " gibi çarpıcı belgelere dayalı siyasi çözümlemeleri, yarınlara yönelik demokratik ve sivil Türkiye için ışık tutacaktır.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat