600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Derin Tarih Aylık Dergisi Sayı: 109 Nisan 2021 - Kolektif | Yeni ve İk
%5 indirimli

Derin Tarih Aylık Dergisi Sayı: 109 Nisan 2021

ISBN / BARKOD : 3992000055109
Üretici : Derin Tarih Dergisi
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı : 96
Konu Periyodik Yayınlar / Tarih
Büyük Savaş'tan Önceki Son Rövanş: 93 HarbiDerin Tarih olarak bu sayımızda, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışına giden süreci başlatan 93 Harbi'ni bütün yönleriyle ele alıyoruz. 144 yıl sonra bugün 93 Harbi'ni yeniden Yazının devamı...
STOKTA YOK
Liste Fiyatı : 22,00
Kitapsahaf Fiyatı : 20,90
Kazancınız : 1,10

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

3992000055109

Boyut

21.00x27.50

Sayfa Sayısı

96

Basım Tarihi

2021-04

Kapak Türü

Ciltsiz

Kağıt Türü

Kuşe

Dili

Türkçe

Büyük Savaş'tan Önceki Son Rövanş: 93 Harbi

Derin Tarih olarak bu sayımızda, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışına giden süreci başlatan 93 Harbi'ni bütün yönleriyle ele alıyoruz. 144 yıl sonra bugün 93 Harbi'ni yeniden düşünürken, Sultan Abdülhamid'in saltanatının hemen başlangıcında nasıl bir krizler yumağını kucağında bulduğunu, sonrasında attığı bütün adımların da bu krizlerden etkilendiğini daha iyi anlıyoruz. Devamını Derin Tarih'in satır aralarında okuyacaksınız...

“Büyük Savaş'tan Önceki Son Rövanş: 93 Harbi” dosya konusunda ilk olarak Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile Osmanlı modernleşmesinin yörüngesini değiştiren 93 Harbi ve Berlin Antlaşması'nı konuşurken Ferhat Durmaz 93 Harbi'nde Avrupalı güçlerin Osmanlı'yı paylaşma planlarına değindi. Cihan Yalvar milyonlarca Kafkasyalının harbden sonra Anadolu'ya uzanan göçlerini kaleme alırken Metin Taha Yılmaz Erzurum'da Ruslara karşı mücadele veren Nene Hatun'un hikayesini anlattı. Dr. Natalia Chernichenkina Ermenilerin göç hareketleri karşısında Rusların faaliyetlerini yazarken Prof. Dr. Mehmet Mercan ise Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın vasıflarını sıraladı. Ayrıca Bulgar Müslümanlarının savaştaki çileli göçleri yazısı sizlerle.

“Büyük Savaş'tan Önceki Son Rövanş: 93 Harbi” dosya konusu haricinde Taha Kılınç, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mustafa Özel, Dr. Ahmet Uçar, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci, Prof. Dr. Adnan Demircan, Tarihçi-Yazar Yıldırım Ağanoğlu, Araştırmacı-Yazar Yusuf Sami Kamadan, Araştırmacı İbrahim Bozbeşparmak, Abdurrahman Selim Çelikbilek, Ekrem Sakar, Araştırmacı-Yazar Fatma Türk Toksoy, Araştırmacı-Yazar Ömer Faruk Deliktaş, Oktay Türkoğlu, ve Yazar-Sunucu-Tiyatrocu Mehmet Önder gibi araştırmacı, yazar ve akademisyenlerden oluşan birçok kişi de birbirinden kıymetli yazılar kaleme aldı.

Derin Tarih, 1930'ların Bulgaristan'ındaki Müslümanlara yapılan zulümlerden, İstanbul'un “Çar'ın Şehri” yapılmak istendiğinden ve Ayasofya'nın tepesine “Haç” takmak niyetinin güdüldüğünden, fakat Cumhuriyet Türkiye'sinin bunlara kayıtsız kaldığından bahseden bir kitabı hediye ediyor. İstihbaratçı Halil Yaver Bey'in kaleme aldığı ve Tecelli Matbaası'nda 1932'de basılan Bugünkü Bulgaristan'da Türk Düşmanlığı isimli eser tüm Derin Tarih okurlarına armağan ediliyor.

Tarih okuyan şaşırmaz.

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat