600 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
Uluslararası Hukuk 1 - | Yeni ve İkinci El Ucuz Kitabın Adresi

Uluslararası Hukuk 1

ISBN / BARKOD : 4789750243882
Üretici : Seçkin Kitaplar Sahaf
Sayfa Sayısı : 336
Konu Eğitim / Hukuki Kitaplar
Uluslararası toplum gittikçe artan insan hakları ihlalleri, çevre sorunları, ulusal ve uluslararası silahlı çatışmalar, iklim değişikliği, kıtlık ve yoksulluk, uluslararası ekonominin düzenlenmesi ve uluslararası terörizm gibi küresel Yazının devamı...
STOKTA YOK
Kitapsahaf Fiyatı : 22,00

Ürün Özellikleri

Stok Kodu

4789750243882

Boyut

165-245

Sayfa Sayısı

336

Basım Yeri

İstanbul

Kapak Türü

Karton

Kağıt Türü

2. Hamur

Dili

Türkçe

Uluslararası toplum gittikçe artan insan hakları ihlalleri, çevre sorunları, ulusal ve uluslararası silahlı çatışmalar, iklim değişikliği, kıtlık ve yoksulluk, uluslararası ekonominin düzenlenmesi ve uluslararası terörizm gibi küresel sorunlarla yüzleşmektedir. Haberleşme, ulaşım ve diğer alanlarda gerçekleşen teknolojik gelişmeler, dünya milletlerini daha da yakınlaştırmış, uluslararası ticaret, uluslararası yatırımlardaki gelişmeler devletlerarası sınırları ortadan kaldırıcı bir etki doğurmuştur.
Bu gelişmeler paralelinde uluslararası toplumun karşılaştığı sorunlar, ne tek başına bağımsız devletlerin ne de bölgesel örgütlerin üstesinden gelebileceği niteliktedir. Bu sebeple, temel insan haklarına ve onuruna yaraşır bir dünya ve yaşam alanının inşası açısından bakıldığında, bir uluslararası hukuk sisteminin bütün kurum ve kurallarıyla işler hale getirilmesinin kaçınılmaz bir gerçeklik olduğu görülmektedir. Ne yazık ki, ülkemizde yukarıda belirtilen gelişmeler ışığında kaleme alınan ve uluslararası hukuka bir hukuk sistemi olarak yaklaşan çalışmalar yok denecek kadar azdır. Özellikle, uluslararası toplumun karşılaştığı küresel sorunların çözümüne katkıda bulunacak anlamda, mevcut kuralların yorumlanması yanında, yeni çözüm önerilerinin de sunulması gerekmektedir.
Bu noktada, uluslararası uygulama ve yargı kararları çerçevesinde birçok uluslararası hukuk konusunun yeniden yorumlanması gerekmektedir. Bu düşünceden hareketle hazırlanan Teoride ve Uygulamada Uluslararası HukukI adlı çalışma, temelde uluslararası hukukun genel esaslarını en son devlet uygulamaları ve yargı kararları ışığında irdelemektedir. Yedi bölümden oluşan eser, Uluslararası Toplum ve Uluslararası Hukuk; Uluslararası Hukukun Kaynakları; Andlaşmalar Hukuku; Uluslararası HukukUlusal Hukuk; Uluslararası Hukuk Kişileri ve Tanıma; Ülke; Yetki konularını incelemektedir.

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
- Uluslararası Hukuk Sistemi ve Uluslararası Toplum
- Uluslararası Hukukun Kaynakları
- Andlaşmalar Hukuku
- Uluslararası Hukuk Ulusal Hukuk
- Uluslararası Hukuk Kişileri ve Tanıma
- Ülke
- Yetki

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.


Yorum yaz
Kapat